‘Sosa tekent deze week driejarig contract bij Sky’
maandag 26 november 2018 om 15:22

‘Sosa tekent deze week driejarig contract bij Sky’

Iván Ramiro Sosa tekent deze week een driejarig contract bij Sky. Dat meldt Cyclingnews. De Colombiaanse klimmer bevestigde eerder een transfer naar Trek-Segafredo, maar dat contract werd nooit getekend. Na een managerswissel ging een streep door die overstap en beschikte Sky opeens over de beste papieren.

Sosa zal op 10 december voor het eerst zijn nieuwe ploeggenoten van de Britse miljoenenformatie ontmoeten. Dat is tijdens het trainingskamp van de ploeg op Mallorca. Naar verluidt is de 21-jarige klimgeit verzekerd van een plekje in de selectie voor de Giro d’Italia.

Bij Sky wordt Sosa herenigd met zijn landgenoot en generatiegenoot Egan Arley Bernal, met wie hij in 2017 samen koerste voor Androni Giocattoli-Sidermec. De Italiaanse ploeg van de excentrieke baas Gianni Savio ontvangt een vergoeding voor Sosa, die afgelopen seizoen furore maakte met de winst in de Adriatica Ionica Race en enkele dagen de leiderstrui in de Tour of the Alps. Daarna won hij ook etappes in de Vuelta a Burgos en de Tour de l’Avenir.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.