Steven Kruijswijk verlengt zijn contract bij Jumbo-Visma
foto: Cor Vos
vrijdag 19 mei 2023 om 08:16

Steven Kruijswijk verlengt zijn contract bij Jumbo-Visma

Steven Kruijswijk heeft zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd tot eind 2025. De inmiddels 35-jarige renner had een aflopende verbintenis met het Nederlandse WorldTeam. De ploeg wil echter graag met de routinier verder, die nog altijd een belangrijk aandeel in de klassementstrein heeft.

In 2007 kwam Kruijswijk terecht bij de beloftenformatie van Rabobank om in 2010 naar de profformatie over te stappen. De geboren Brabander is de ploeg altijd trouw gebleven. Zijn derde plek in de Tour de France van 2019 is zijn hoogtepunt in zijn loopbaan. Al was hij in 2016 dicht bij de eindzege in de Giro d’Italia totdat hij enkele dagen voor het einde gehuld in de roze trui op een sneeuwmuur stuitte.

Kruijswijk verlengt zijn contract met twee jaar. De ploeg verwacht dat hij op het hoogste niveau blijft presteren, maar hij wordt ook gezien als een belangrijke persoon om jonge renners in het profbestaan te helpen.

‘Ik kan nog altijd een heel belangrijke rol spelen’
“Ik zit nog vol motivatie en ik haal nog heel veel plezier uit het fietsen”, vertelt Kruijswijk op de ploegsite. “De weg die we de laatste jaren zijn ingeslagen met de ploeg en het hoge niveau dat we halen spelen daarin een cruciale rol. Ook al is het niet meer als absolute kopman, ik denk dat ik nog altijd een heel belangrijke rol kan spelen in dit team. Ik wil daar nog minstens twee jaar langer onderdeel van uit blijven maken.”

Sportief manager Merijn Zeeman prijst de ontwikkeling van Kruijswijk. “Van jong talent tot kopman in grote rondes. De derde plaats in de Tour de France van 2019 was daarbij de absolute bekroning. Zowel de ploeg als Steven is nu op een volgend punt beland”, aldus Zeeman. “Steven heeft het niveau om nog een heel belangrijke rol te spelen in de zwaardere etappekoersen en grote rondes. Daarnaast zijn zijn ervaring en rust heel belangrijk voor het evenwicht in de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.