Sylvain Moniquet (4de) toont zich op vulkaan Etna: “Laatste paar kilometer waren er te veel aan”

dinsdag 10 mei 2022 om 20:57
Sylvain Moniquet (4de) toont zich op vulkaan Etna: “Laatste paar kilometer waren er te veel aan”

foto: Cor Vos

Sylvain Moniquet heeft zich bij zijn debuut in de Giro d’Italia meteen getoond. In de etappe met aankomst bergop op de vulkaan Etna maakte de klimmer van Lotto Soudal vanuit de vlucht van de dag indruk, maar winst bleek net iets te hoog gegrepen.

Uiteindelijk kwam Moniquet als vierde over de streep, net voor landgenoot Mauri Vansevenant. “Uiteraard ben ik tevreden met deze vierde plek. Het doel was om in ontsnapping te geraken vandaag en dat lukte alvast goed”, vertelde de 24-jarige geboren Namenaar op de website van zijn ploeg Lotto Soudal.

Aan het eind draaide het allemaal rond de ruim 22 kilometer lange beklimming van de Etna, waar er niet veel tactiek aan te pas kwam en de benen moesten spreken. “Ik kon mijn inspanning goed indelen maar de laatste drie tot vier kilometer waren er net iets te veel aan. Helaas val ik net naast de podiumplaatsen, maar daar moet ik vrede mee hebben.”

Moniquet keek ondertussen alvast vooruit. “Dit was pas de eerste bergetappe en er komen nog heel wat kansen aan. Ik hoop dat de conditie dag per dag beter wordt, ik voel me in ieder geval goed en vol motivatie om nog mooie resultaten neer te zetten. Na twee vlakke etappes ben ik terug back in business.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone