Tadej Pogacar opnieuw gerapporteerd op Strava: “Haters gonna flag”
foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 11:11

Tadej Pogacar opnieuw gerapporteerd op Strava: “Haters gonna flag”

Tadej Pogacar wist in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia, op weg naar Livigno, met een ware klimdemonstratie zijn concurrenten te degraderen. Op Strava werd zijn prestatie zelfs geflagged. De Sloveen kon de humor er wel van inzien, maar Pogacar is nu weer gerapporteerd op de populaire trainingsapp.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Als iemand een activiteit op Strava verdacht vindt, is er de mogelijkheid om deze prestatie te ‘flaggen’. Er was een Strava-volger die de prestatie van Pogacar van afgelopen zondag op weg naar Livigno onmenselijk vond en dit heeft gemeld, waardoor zijn cijfers enige tijd verborgen bleven op de trainingsapp. Al kwam daar zoveel protest op dat Strava Pogacars raid naar Livigno snel weer online zette.

“Het was een ‘funny’ moment om dat te zien”, kon Pogacar er op de tweede rustdag wel om lachen. “Ik vind het juist goed dat via Strava de mensen kunnen zien hoe snel we op de iconische bergen rijden. Dan kunnen ze onze tijden goed vergelijken. Later zijn er op mijn Strava-file van die roemruchte rit heel veel kudos binnen gekomen. Heel veel mensen reageerden enthousiast.”

Maar daar bleef het dus niet bij, want ook zijn prestatie in de ingekorte zestiende etappe naar Santa Cristina Valgardena is door iemand gerapporteerd. “Haters gonna flag”, is de veelzeggende reactie van de man in de roze trui.

Alles wijst erop dat Pogacar zondag in Rome zal worden uitgeroepen tot eindwinnaar van de 107e Giro d’Italia. De 25-jarige renner van UAE Emirates – die al vijf etappes wist te winnen – heeft na zeventien ritten een riante voorsprong in het klassement. De voorlopige nummer twee, Daniel Felipe Martínez, volgt al op bijna acht minuten van de roze man.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.