Tadej Pogacar zet puntjes op de i in Giro: “Dit was een goede test voor deze zomer”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 25 mei 2024 om 17:30

Tadej Pogacar zet puntjes op de i in Giro: “Dit was een goede test voor deze zomer”

Tadej Pogacar voerde in de laatste bergrit van de Giro d’Italia nog maar eens een indrukwekkend nummertje op. Na een aanval op de laatste keer Monte Grappa kwam hij met een grote voorsprong solo over de streep. “Dit was zo ongeveer wel het plan”, zei de rozetruidrager in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hebben het als team geweldig vandaag”, complimenteerde Pogacar zijn ploeggenoten. “Molano en Rui (Oliviera, red.) deden het perfect in het begin, de rest zorgde er ook voor dat er niet te grote groepen wegreden. We focusten ons daar op. Vegard (Stake Laengen, red.) en Mikkel (Bjerg, red.) hielden het tempo al perfect strak op de eerste klim, waar ik heel blij mee was. We kwamen goed over de top, waarna we geen risico’s namen in de afdaling. Op de tweede beklimming deden we het zoals we het in de meeting hadden afgesproken. Het was perfect.”

“Ik had ook goede benen. Ik was blij dat ik een groot gat had op de top, zodat ik niet vol gas hoefde te gaan in de afdaling. Ik ben blij met de koers. Ik kan ook niet beschrijven hoe het was met alle fans op de beklimming.”

Goede test voor deze zomer
Waarom was het voor Pogacar belangrijk om vandaag nog één keer zo hard toe te slaan? “Ik weet het niet. Misschien was het niet belangrijk, maar we hadden de roze trui vanaf dag twee, met veel verplichtingen. Er was elke dag veel te doen. Dit was weer een test voor komende zomer. Ik wilde de Giro afsluiten met moraal en een goede vorm. Ik denk dat dat gelukt is. Ik ga na de Giro genieten om dan een goede voorbereiding te doen (op de Tour, red.).”

Voordat Pogacar zich definitief eindwinnaar kan noemen van deze Giro, wacht er morgen nog de slotrit naar Rome. “Ik ben nog nooit in Rome geweest, maar ik ga ervan genieten. Hopelijk blijft het droog. We gaan kijken of we Rui en Molano kunnen helpen voor de sprint, maar dat wordt denk ik moeilijk. Het belangrijkste is om het morgen af te maken. Ik hoop dat ik daarna snel naar huis kan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.