Telenet Fidea Lions verlengt contracten van gebroeders Aerts
foto: Orange Pictures / SFA-Peter Scholz (archief)
donderdag 29 maart 2018 om 15:30

Telenet Fidea Lions verlengt contracten van gebroeders Aerts

Toon Aerts blijft ook de komende jaren als kopman verbonden aan Telenet Fidea Lions. De voormalige Europees kampioen veldrijden heeft zijn contract opengebroken en verlengd tot en met 2020. Ook zijn drie jaar jongere broertje Thijs Aerts rijdt de komende twee seizoenen onder de hoede van Sven Nys. Hij stapt over van de beloften.

Teammanager Nys heeft veel vertrouwen in zijn poulain. “Toon heeft zonder twijfel de mogelijkheden om de man te blijven die Mathieu van der Poel en Wout van Aert het vuur aan de schenen kan leggen. We zullen hem als ploeg daar ook optimaal in blijven ondersteunen. Bovendien staat hij er bij Telenet Fidea Lions niet alleen voor. Naast hem hebben we nog mannen met dezelfde ambitie.” Een van die mannen is Lars van der Haar.

De nummer drie van de huidige UCI-ranking in het veldrijden kan rekenen op een verbeterde verbintenis. “Ik ben blij dat de ploeg haar vertrouwen in mij heeft bevestigd en dat zij mijn prestaties waarderen. Zo kan ik in mijn vertrouwde omgeving blijven groeien. Ook is het voor mij erg fijn om in een en hetzelfde profteam te mogen samenwerken met mijn broer Thijs!”

Daan Soete
Tegenover de contractverlenging van de gebroeders Aerts, staat het vertrek van Daan Soete bij Telenet Fidea Lions. Met onmiddellijke ingang komt de 23-jarige Belg uit voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Daan reed zonder twijfel zijn beste seizoen ooit”, vindt Nys. “Dat valt ook andere ploegen op en dus komen er mooie voorstellen op hem af. We willen Daan niets in de weg leggen om zijn toekomst zo goed mogelijk verder uit te bouwen. Daan is al jarenlang bij onze ploeg. We willen hem van harte bedanken voor zijn inzet, zijn gewaardeerde bijdrage tot de goede groepssfeer en zijn sterke resultaten afgelopen jaar. We wensen hem veel succes de komende seizoenen.”

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice is druk bezig op de transfermarkt. De ploeg van Timmy Simons wist eerder al Laurens Sweeck aan zich te binden en woensdag kwamen daar ook al Braam en diens broer Tim Merlier bij. De komst van de laatstgenoemde is opvallend, want de oudste Merlier-broer was jarenlang luitenant en vertrouwenspersoon van Wout van Aert bij Veranda’s Willems-Crelan. Bij die ploeg kreeg Nick Nuyens de laatste maanden te maken met het afscheid van jongeling Jappe Jaspers, waardoor de wereldkampioen op dit moment voor komende winter alleen kan terugvallen op onze landgenoot Stan Godrie. In Extra Time Koers werd woensdagavond daarom gezinspeeld op een vertrek van Van Aert naar de WorldTour.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2018 15:39
Hij lijkt op van der Poel
29 maart 2018 16:13
Waar blijft die voorbeschouwing?
29 maart 2018 16:25
@doeme80
Op het nieuwe veldritseizoen? ;)
30 maart 2018 00:12
Van dit bericht snapt niemand iets!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.