Terpstra over Dwars door Vlaanderen: “In het voorjaar moet je pakken wat je pakken kan”
Niki Terpstra - foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 11:25

Terpstra over Dwars door Vlaanderen: “In het voorjaar moet je pakken wat je pakken kan”

Niki Terpstra kan vandaag geschiedenis schrijven in Dwars door Vlaanderen. Door een overwinning zou de Nederlandse klassiekerspecialist alleen recordhouder worden met drie zeges in de doordeweekse WorldTour-wedstrijd. De kopman van Direct Energie kijkt in ieder geval uit naar het treffen in de Vlaamse Ardennen: “Ik ben gemotiveerd”, zegt hij in gesprek met Sporza.

Terpstra geeft aan een speciale band te hebben met Dwars door Vlaanderen. “Mijn overwinning in 2012 was mijn eerste zege in een semiklassieker in Vlaanderen”, blikt hij terug. Daarnaast won Terpstra de koers ook in 2014. Het is dan ook begrijpelijk dat de Noord-Hollander de wedstrijd wel kan waarderen: “Ik vind het een heel mooie koers. Het is geen monument, maar wel een mooi klassiekertje.”

“Sommigen beschouwen dit als een voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Vlaanderen, maar ik niet. Dit is gewoon een heel belangrijke koers. Zoveel kansen zijn er niet in het Vlaamse voorjaar, je moet pakken wat je pakken kan”, is de Noord-Hollander van mening. “Ik ben gemotiveerd voor morgen en zondag.”

In het gesprek gaat Terpstra ook nog in op zijn nieuwe ploeg. “Afgelopen Gent-Wevelgem ging heel goed. We zaten met vier man in de eerste groep, dus het vertrouwen groeit ook. Ik denk dat ik een heel sterke ploeg heb voor Roubaix. Het zijn grote mannen die echt hard over de kasseien kunnen rijden. Ik hoop dat ze het goed gaan doen in de topklassiekers.”

In 2012 won Niki Terpstra Dwars door Vlaanderen – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.