Theo Bos na ritwinst in Alberta: “Ik moest enkel volgen”
zondag 7 september 2014 om 09:23

Theo Bos na ritwinst in Alberta: “Ik moest enkel volgen”

Theo Bos

foto: Sirotti

Met een ritzege in Broadmoor Lake Park zorgde Theo Bos ervoor dat de Belkinploeg voor de tweede dag op rij iets te vieren had. Donderdag in Red Deer greep hij nog naast te prijzen, maar dit maal liet hij in de sprint Daryl Impey en Jure Kocjan achter zich.

Volgens Bos is de overwinning voor een belangrijk deel aan zijn ploeggenoten te danken. De lead-out van Dennis van Winden en Sep Vanmarcke had een belangrijk aandeel in zijn zege. “Mijn ploeggenoten hebben het precies uitgerekend. Ik hoefde alleen maar te volgen”, vertelde hij op de site van zijn ploeg. “Op het einde zat ik te wachten om te sprinten en toen ik de sprint aanging wist ik dat het genoeg zou zijn voor de zege,” kijkt hij terug.

Ploegleider Michiel Elijzen is verheugd met het resultaat. “Alle renners hebben goed gereden. Sep en Dennis hebben de sprint aangetrokken en Theo maakte het professioneel af”, aldus Elijzen. “Een mooie overwinning. De tweede deze week en dat is meer dan we verwacht hadden”.

Morgen wacht de slotrit. “De verschillen in het algemeen klassement zijn nog steeds heel klein dus zal het wel agressief koersen worden”, aldus Elijzen. “Er is ook regen voorspeld. Misschien kunnen we met Sep of Steven nog plaatsen winnen in het algemeen klassement en misschien kunnen we zelfs Theo weer in stelling brengen,” denkt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.