Thomas De Gendt jubelt in Wallonië
dinsdag 28 juli 2009 om 17:36

Thomas De Gendt jubelt in Wallonië

Thomas De Gendt van Topsport Vlaanderen heeft vandaag de vierde etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen.

In de rit over 195 km van Charleroi naar Perwez versloeg hij in een sprint zijn twee medevluchters, de Rus Pavel Brutt (Katusha) en de Fransman Julien El Farès (Cofidis). El Farès kon wel de leiderstrui overnemen van zijn landgenoot Freddy Bichot (Agritubel).

update:

Na 80 km ontstond een omvangrijke kopgroep van maar liefst 29 renners. Behalve Pavel Brutt, Julien El Farès en Thomas De Gendt zaten oa de volgende renners er ook in: Lieuwe Westra, Sergey Lagutin, Johnny Hoogerland, Alexander Kolobnev, Jurgen Van Goolen en Jan Bakelants.

Het peloton gaf de achtervolging op en bolde uiteindelijk binnen op meer dan 36 minuten. Het kreeg een striemend fluitconcert van het publiek te verduren.

El Farès begon de beslissende aanval op 30 km van de streep en kreeg Thomas De Gendt en Pavel Brutt mee. Brutt dus al voor de tweede dag op rij in de aanval, gisteren nog met Matthew Goss. Het drietal moest hard trappen om twintig seconden voorsprong bij elkaar te krijgen, maar bleef voorop. De Gendt legde Brutt die weer tweede werd, erop in de sprint en El Farès werd derde.

“Deze kans kon ik niet laten liggen”, vertelde de 22-jarige De Gendt. “We hebben enorm hard moeten fietsen om voorop te geraken en te blijven. Ik denk niet dat we onder de vijftig km per uur gereden hebben. Ik moet toegeven dat ik de laatste twee kilometer niet meer uit het wiel van de twee anderen gekomen ben. Zij reden tenslotte voor het klassement. Ze hebben het me achteraf ook niet kwalijk genomen. Deze overwinning is ronduit schitterend om volgende week met gesterkt moreel naar de Ronde van Burgos te trekken.”

Morgen wordt de vrij vlakke slotetappe verreden van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Tournai.

uitslag
1. Thomas De Gendt (Bel) 195,1 km in 4u24:21 (gem: 44,282 km/u)
2. Pavel Brutt (Rus)
3. Julien El Fares (Fra) 0:01
4. Matthieu Ladagnous (Fra) 0:52
5. Alexandre Kolobnev (Rus)
6. Steven Caethoven (Bel)
7. Lieuwe Westra (Ned) 1:26
8. Sergey Lagutin (Oez)
9. Johnny Hoogerland (Ned)
10. Yoann Offredo (Fra)

klassement:
1. Julien El Fares (Fra/Cofidis) 19u10:14
2. Pavel Brutt (Rus) 0:31
3. Alexandre Kolobnev (Rus) 0:49
4. Matthieu Ladagnous (Fra) 0:58
5. Yoann Offredo (Fra) 1:24
6. Nicolas Jalabert (Fra)
7. Dries Devenyns (Bel)
8. Mathias Frank (Zwi)
9. Jérôme Vincent (Fra) 1:26
10. Thomas De Gendt (Bel)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.