Thymen Arensman maakt sprong in het klassement door sterke tijdrit: “Had dit niet verwacht”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 17:54

Thymen Arensman maakt sprong in het klassement door sterke tijdrit: “Had dit niet verwacht”

Thymen Arensman heeft in de eerste tijdrit van de Giro d’Italia goede zaken gedaan voor het klassement. De Nederlander, die een moeizame start kende in Italië, wist de vierde tijd te noteren in de race tegen de klok naar Perugia. Zo maakt Arensman een grote sprong in het algemeen klassement. “Onderweg voelde ik mij eigenlijk niet goed”, aldus Arensman in gesprek met Eurosport

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het resultaat. De tijd.” Het is het antwoord van Thymen Arensman op de vraag wat het meest positieve is aan de eerste tijdrit van de Giro d’Italia. De Nederlander klimt van de 26e naar de 11e plek in het algemeen klassement en eindigt als vierde in de daguitslag. Het is en uitstekende prestatie voor Arensman, die zich onderweg helemaal niet zo goed voelde.

“De tijdrit gaat zo hard dat het voor niemand goed voelt. Blijkbaar ging ik erg hard, maar ik voelde mij helemaal niet goed. Het resultaat is natuurlijk fijn. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan vandaag. Dat is dus een fijn vooruitzicht voor de rest van de Giro.”

Op het moment van het interview bezette INEOS Grenadiers de eerste, tweede en derde plek aan het eindpunt van de tijdrit. Later kwam enkel Tadej Pogacar daaroverheen. Arensman wilde zijn ploeg bedanken voor het goede voorbereide werk. “Grote complimenten naar het team. Op dit moment staan we top-3. De staf heeft wel drie verschillende verkeninningen gedaan. Het is fijn om die goede tijden van ons team te zien als resultaat daarvan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.