Tiesj Benoot toch in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik
foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari
dinsdag 17 april 2018 om 09:27

Tiesj Benoot toch in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Tiesj Benoot start in zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik. De Belg liet gisteren nog weten te twijfelen over deelname aan beide wedstrijden, maar in overleg met de teamleiding is besloten om toch het volledige Ardense drieluik af te werken.

“Tiesj voelde zich zondagavond ook helemaal niet moe. Alleen liepen zijn benen vol op de Eyserbosweg, maar misschien was dat omdat hij op de Kruisberg eerst iets te ver zat en dan naar voren schoot”, zegt ploegmanager Marc Sergeant tegen Het Nieuwsblad.

“Tiesj kan in de Waalse Pijl altijd iets betekenen en zondag kan hij uitzoeken hoe ver hij raakt op de hellingen van Luik-Bastenaken-Luik. Daarom trok hij ook na de Ronde nog eens negen dagen naar de Sierra Nevada. Ik denk dat wat zondag gebeurde een offday zonder verder gevolg was.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
17 april 2018 09:48
Een offday wellicht, maar dan nog snap ik die 9-daagse hoogtestage niet. Zeker niet direct na een zware RvV waar je geen echt moment van herstel inbouwt om die hoogtestage ook nog eens te verteren/benutten.
17 april 2018 09:48
Ik zou het helemaal geen gek idee vinden als Lotto Soudal Benoot dit jaar of volgend jaar als kopman naar de Giro sturen. Gewoon om te kijken hoe ver hij komt. In de TdF van vorig jaar hebben we al gezien hoe goed Benoot klimt tussen de klassementsrenners.
17 april 2018 09:56
@ raafje
Ik begrijp je punt maar denk dat het nog wat vroeg is daarvoor. Dit jaar al zeker geen optie want heeft nood aan rust en zal de TDF rijden zonder klassementsambities. Volgend jaar misschien maar ik denk dat hij zich eerst als klassiekerrenner wil bewijzen. En dat rijmt niet met een klassementsman die geen grammetje te veel weegt.
17 april 2018 11:39
Misschien op hoogtestage vooral niks gedaan en op hoogte geweest?
17 april 2018 13:12
@Mwielerfan: Volgens mij heeft een hoogtestage dan ook niet zoveel nut. Het gaat erom om te zorgen voor meer rode bloedlichaampjes om meer zuurstof op te kunnen nemen. Zonder inspanning heeft het lichaam, zeker van een topsporter, volgens mij geen nood om meer rode bloedlichaampjes aan te maken.
17 april 2018 16:43
Hij heeft een atypische seizoensopbouw, dus dan kun je de goede dagen niet echt plannen. Maar normaal gesproken moet ie in LBL weer meekunnen.
17 april 2018 20:37
Grootste klimtalent bij de Belgen. Jammer dat ie gek is gemaakt voor de Vlaamse klassiekers

Om te reageren moet je ingelogd zijn.