Tim Merlier treft De Buyst in e-competitie Challenge of Stars

zaterdag 23 mei 2020 om 12:48
Tim Merlier treft De Buyst in e-competitie Challenge of Stars

foto: Cor Vos

Het virtuele wielertoernooi Challenge of Stars wordt vandaag afgetrapt met de sprintwedstrijden. In een knock-outcompetitie nemen acht profrenners, onder wie wereldkampioen Mads Pedersen en Belgisch kampioen Tim Merlier, het tegen elkaar op om uit te maken wie virtueel de beste sprinter is.

Voor alle renners is het de eerste keer dat ze in dit format een virtuele koers rijden. De sprinters rijden op een 1,2 kilometer lang parcours door Toscane, met een gemiddeld stijgingspercentage van 0,97 procent en een maximum van 2,53 procent. “Ik ben benieuwd wat we kunnen uitrichten”, zegt Pedersen. “Ik denk dat de man-tegen-mangevechten in deze korte, snelle wedstrijden voor goed amusement gaan zorgen bij de fans, die de koers op dit moment zeker missen.”

Beelden van het sprinttoernooi zijn vanaf 16.30 uur te zien via VRT/Sporza of via de social media van The Challenge of Stars.

Kwartfinales sprinttoernooi
flag-de Pascal Ackermann vs. flag-fr Nacer Bouhanni
flag-nl Fabio Jakobsen vs. flag-dk Mads Pedersen
flag-be Jasper De Buyst vs. flag-be Tim Merlier
flag-it Matteo Trentin vs. flag-it Filippo Ganna

Halve finales sprinttoernooi
Pascal Ackermann/Nacer Bouhanni vs. Fabio Jakobsen/Mads Pedersen
Jasper De Buyst/Tim Merlier vs. Matteo Trentin/Filippo Ganna


Update

Jasper De Buyst vervangt zijn Lotto Soudal-ploeggenoot Caleb Ewan in het sprinttoernooi. Mits de samenstelling van de duels blijft zoals eerder aangekondigd, neemt de 26-jarige renner het op tegen Tim Merlier in de kwartfinales.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.