Tinkoff maakt toekomstplannen bekend
dinsdag 15 juli 2008 om 16:51

Tinkoff maakt toekomstplannen bekend

Tijdens de eerste rustdag in de Tour de France van 2008 heeft de Rus Oleg Tinkov zijn plannen voor volgende jaren bekend gemaakt. De eigenaar van Tinkoff had in Pau een speciale persconferentie ingelast om zijn plannen bekend te maken. Tinkov zei dat Rusland een leidende natie wil worden binnen het wielrennen en dat hij daarvoor veel geld wil investeren. Tinkoff is dit jaar niet actief in de Tour de France, maar Oleg Tinkov zag de rustdag toch als een mooi moment om zijn plannen te openbaren.

Één van de plannen voor de langere termijn is een zeer goede begeleiding van jong talent binnen de Russische formatie. Hiervoor wil Tinkov een tweede team starten. Er gaat ook veel geïnvesteerd worden in de Russische wielerbond, die onder leiding komt te staan van oud-wielrenner Andrei Tchmil.

Tinkov zij ook dat er heel erg veel geldschieters zijn die het Russische wielrennen omhoog willen helpen. Grote en rijke bedrijven als Gazprom, Itera en Rostechnology zouden tientallen miljoenen in Tinkoff willen stoppen. De eigenaar vind dat Tinkoff op termijn het beste wielerteam ter wereld moet worden. Hier wil hij zo’n 30 miljoen voor uittrekken.
“Wij worden de grootste ploeg ter wereld,” zegt Tinkov, “Met de beste renners. Natuurlijk willen wij Evans, Boonen en Cancellara, maar we gaan geen cent meer betalen dan hun marktwaarde. Denk nu niet: de rijke Russen stappen in de wielersport, die gaan fors betalen. Ik verzeker je: echt geen ene cent meer.”

Ook maakte Tinkoff bekend dat het vanaf volgend jaar onder de naam Katusya verder gaat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.