Toms Skujins valt uit in Californië met sleutelbeenbreuk en hersenschudding
dinsdag 16 mei 2017 om 08:44

Toms Skujins valt uit in Californië met sleutelbeenbreuk en hersenschudding

Voor Toms Skujins is de Ronde van Californië voorbij. De Let was in de tweede etappe op weg naar een goed resultaat toen hij akelig onderuit ging. Hij probeerde nog terug op zijn fiets te stappen, maar door de klap kon hij amper op zijn benen staan.

De valpartij gebeurde in een afdaling. De crash was zo hard dat hij eventjes helemaal van de kaart leek te zijn. De renner van Cannondale-Drapac pakte zijn  fiets weer op, maar dat mislukte. Hij kukelde vervolgens voorover op zijn gezicht. Enigszins verdwaasd probeerde hij de overkant van de weg te bereiken, waarbij hij bijna werd aangereden door voorbijrazende wielrenners.

In het ziekenhuis werden een hersenschudding en sleutelbeenbreuk vastgesteld. Vanuit het ziekenhuis stuurde Skujins gisteravond nog een grappige Tweet met de boodschap ‘dat je nooit ruzie moet maken met het asfalt’. “Geloof me. Dat verlies je altijd.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2017 08:55
Dat de neutral service hem nog helpt met zijn fiets. Die hadden hem moeten vastpakken en zeggen. Ga jij hier maar even in de berm zitten, koersdokter komt zo. Allemachtig dit heb ik nog niet zo gezien zeg. Wat een geluk dat dit allemaal goed gaat.
16 mei 2017 09:00
Helemaal met the student eens. Ik vond dat echt te zot voor woorden om te zien. Nu maar hopen dat hij goed hersteld.
16 mei 2017 09:01
Hij reed nog best een tijdje door. Als ik de tweets van Vaughters goed begrijp had hij hem eerder van de weg willen halen, maar het duurde even voordat hij de teamleider in dienst kon bereiken.
16 mei 2017 09:05
Onverantwoord dat hij nog op de fiets ging, maar zo zit dat geprogrammeerd in de hersenen van wielrenners. Vallen is meteen terug op de fiets en dan pas kijken naar schade. Je kunt de materiaal man niets kwalijk nemen. Het is goed dat de ploeg hem zelf snel erna eruit haalde.
16 mei 2017 09:14
Je kan t tom skujins niet kwalijk nemen, die was zo out dat die niks meer wist. Maar iedereen die m zo op de fiets laat stappen wel.
16 mei 2017 09:20
Hij viel, stond op, viel opnieuw, nog bijna door wat achtervolgers aangereden toen hij weer naar z'n fiets liep, reed zigzaggend verder en knalde vervolgens weer tegen een trottoirband. Tja, kansloos dat hij niet eerder werd tegengehouden.
16 mei 2017 09:21
Los van link voor hem, zat die groep met Gesink daar niet te ver achter. Ik had echt vrees dat die er vol op zouden klappen. Zeker toen ie net weer opgestapt was en nog even dwars over de weg ging
16 mei 2017 09:31
Ja dit was bijna op een gigantisch drama uitgelopen, dat ging maar net goed met die renners die hem passeerden. Gelukkig lacht hij weer, leuke renner.
16 mei 2017 09:31
Raar die kritiek op de neutral service. Die zijn er niet om zulke beslissingen te maken over wel/niet doorfietsen.
Blijkbaar is de behoefte om met een vinger naar schuldigen te wijzen bij sommigen wel erg groot.
16 mei 2017 09:32
Held
16 mei 2017 09:32
0:35: het moment dat 'ie besluit 'nu kan ik wel even naar m'n fiets lopen' en dat er dan eigenlijk meteen nog 3 wielrenners komen. Oef.
16 mei 2017 10:06
Stel je voor dat neutral service beslist om hem tegen te houden en Cannondale was het daarmee niet eens want het was minder erg dan eerst gedacht? de neutrale service neemt dat soort beslissingen niet. En bovendien Amerikanen zijn nogal gezagsgetrouw. Die doen wat ze is opgedragen
16 mei 2017 10:23
Iemand moet het doen zeurwiggo. Als niemand iets durft te doen gebeurt er inderdaad net zoals gisteren niks. Hij hoeft ook geen final call te maken, maar hij kan wel zorgen dat die jongen eerst even bij zijn positieven komt. Iedereen ziet dat het fout gaat, niemand doet iets. Omdat iedereen vind "daar ben ik niet voor". Je hoeft m maar tegen te houden tot de wedstrijddokter er is. Die beslist dan wel of hij door mag. Dan verliest hij misschien 5 min extra. Als hij dan weer bij is kan hij alsnog gewoon de etappe uitrijden en voor andere ritzeges gaan. Voor de etappe was hij na die val toch al kansloos.
16 mei 2017 10:31
Amerikanen doen wat ze is opgedragen. Eigen initiatief is wat minder en wordt zelfs afgeraden want Hee voor je het weet heb je een rechtszaak aan de broek
16 mei 2017 11:54
Ze hebben Trump na duidelijke hersenschade ook weer meerdere keren op de fiets gezet...
16 mei 2017 12:29
@ zeurwiggo, dan moet de UCI daar wat aan gaan doen. Als er renner duidelijk versuft is van zijn val, je hoeft echt geen dokter zijn om dat te bepalen, moet iedere neutrale stafmedewerker gewoon kunnen zeggen wacht maar heel even op de dokter. Kom op, er wordt hier gewoon iemand bijna dood gereden (was echt een wonder dat het goed ging als ik die beelden zie). Veiligheid voor alles.
16 mei 2017 13:15
Een afdaling om van de watertanden (als je goed kan dalen tenminste). Een renner puur op reflex en instinct te zien handelen na de valpartij is huiveringwekkend. Jammer dat de " Trained monkey " van de neutrale materiaalmotor alleen oog had voor de fiets en totaal niets deed met wat hij zag aan de renner. Hoop dat dit een wake-up call is voor de organisatie!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.