Toon Aerts: “De UCI-ranking is belangrijk”
foto: Orange Pictures - Sportfoto (archief)
woensdag 13 december 2017 om 18:18

Toon Aerts: “De UCI-ranking is belangrijk”

Toon Aerts staat dankzij podiumplaatsen in de laatste twee wereldbekermanches op een derde plek in het wereldbekerklassement. Hij wil die positie maar wat graag de komende weken verdedigen, zo laat hij weten aan Veldritkrant.

Slechts vijf punten voorsprong heeft hij op Lars van der Haar. Dankzij zijn sterke optreden in Bogense en Zeven wist hij van plaats tien naar plaats drie te stijgen in het regelmatigheidsklassement. De rest van het seizoen doet hij er alles aan die klassering te verstevigen. “Nooit eerder stond ik zo hoog in dat klassement. De wereldbekermanches leveren ook een pak UCI-punten op. Die UCI-ranking is belangrijk. Niet alleen voor onze startpositie, maar ook voor ons loon. Hoe meer UCI-punten, hoe beter je betaald wordt. Verbeteren wordt moeilijk, maar ik wil heel graag die derde plaats verstevigen”, legt hij uit.

Met een derde plek in de DVV Trofee en een vierde plek in de Superprestige staat Aerts er ook in de andere klassementen goed voor. “Dat betekent concreet dat de tweede helft van december heel belangrijk wordt, met maar liefst zes klassementscrossen in goed twee weken”, vertelt hij. Ter voorbereiding trainde hij twee weken op Mallorca. Tussendoor reed hij in Hasselt de Soudal Classic. “Op Mallorca maalden we kilometers, met de focus op duurtraining. Dan kwam Hasselt op het gepaste moment om een uur op intensiteit te werken. Deze week ben ik thuis en is het toch vooral recupereren.”

Strijden om de derde plek
Winst zat er dit seizoen slechts één keer in voor Aerts. Zelf is hij dan ook van mening dat hij vaak voor de derde plek rijdt. “Ik tel een aantal jongens die in aanmerking komen voor de derde plek, na Van der Poel en Van Aert. Dat zijn onder meer Lars van der Haar, Laurens Sweeck en ikzelf”, stelt hij.

De 24-jarige Belg kijkt tot dusver echter met tevredenheid terug op het huidige seizoen. “Het begon wat minder, maar dat heb ik ondertussen rechtgezet. Van de 21 crossen die ik reed, stond ik er 11 op het podium. Daar mag ik best fier op zijn, als je weet hoe Van der Poel en Van Aert domineren. Als ik er daar de komende acht weken nog een aantal kan bijdoen, zal ik meer dan tevreden terugblikken op het seizoen 2017-2018.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 december 2017 18:42
Van der Haar, Sweeck en Vanthourenhout zijn nog wel eens onregelmatig. Wat dat betreft zijn Aerts en van Kessel eigenlijks altijd een zekerheidje voor de plekken 3-6. Echter, van der Haar is de enige met echte uitschieters naar boven en de enige die in topvorm lang met de nr 2, van Aert, mee kan en hem er af en toe op kan leggen.
13 december 2017 18:45
Moeizame start maar sinds november toch de nummer 3 na Mathieu en Wout.

Ik heb alweer zin in de Scheldecross zaterdag.
13 december 2017 22:18
Hij draait zeker een goed seizoen, knokt vaak tot het bittere eind en is technisch goed. Ik vind hem (nog) niet sterker dan Van Der Haar, maar ik denk wel dat hij VDH de komende seizoenen voorbij kan gaan. Leuke crosser.
13 december 2017 22:39
Van Kessel is niet veel minder dan Aerts. Wordt niet eens genoemd.
13 december 2017 22:44
@maklukzat
Waar moet Van Kessel genoemd worden?? Dit is een artikel over Aerts.
14 december 2017 21:05
In het artikel wordt gesproken over renners die rijden voor de 3e plek. Daar hoort van Kessel ook zeker bij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.