Toon Aerts hoopt op WK-deelname na overwinning in Leuven
foto: Gauthier
maandag 4 januari 2016 om 14:13

Toon Aerts hoopt op WK-deelname na overwinning in Leuven

Toon Aerts wil niets liever dan met de Belgische selectie deelnemen aan het WK veldrijden in Heusden-Zolder. “Een WK-deelname zou de kers op de taart zijn”, zei de 22-jarige Aerts gisteren tegen Sporza, kort na zijn overwinning in Leuven.

“Het is nog afwachten: ik zal net wel of net niet in de WK-selectie zitten. Over mijn seizoen kan ik niet klagen, maar een WK-deelname in eigen land zou natuurlijk de kers op de taart zijn”, zei de verrassende winnaar van Leuven. De renner van Telenet-Fidea was bij afwezigheid van toppers als Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Wout van Aert en Kevin Pauwels de sterkste van het peloton.

“Ik hou van modder, omdat ik dan met mijn grote motor beter uit de verf kom dan sommige anderen. Door mijn lengte gaat het lopen me ook heel goed af. Ik denk dat ik op termijn moet kunnen meestrijden met Van der Poel en Van Aert. Niet elke week natuurlijk”, aldus Aerts, die een jaar ouder is dan Van Aert en Van der Poel.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
4 januari 2016 14:28
Het is hem gegund!
4 januari 2016 14:47
Hij gaat er niet bij zijn
4 januari 2016 15:35
7 of 8 plaatsen:
zekerheden lijken me: v Aert-Pauwels-Nijs-Meeusen
blijven er 3 of 4 plekken over:
gaat dan tussen v Tornout, M Vanthourenhout, Merlier, L Sweeck en T Aerts lijkt me
Vermeersch, Peeters, D Sweeck vallen buiten de boot denk ik
de overigen schat ik nog wat minder in
4 januari 2016 17:36
Van Aert, Nys, Pauwels, Meeusen. Buiten deze namen is het wellicht handig voor jongens te kiezen die zich volledig willen wegcijferen voor anderen. Dan is Toon Aerts geen slechte optie lijkt me
4 januari 2016 17:44
Van Aert, Nys, Pauwels, Meeusen, Vantornout, Merlier, L. Sweeck, Aerts en Vanthourenhout
4 januari 2016 18:34
Vermeersch kan ook nog geselecteerd worden. Aerts geeft aan dat hij van modder en lopen houdt, twee dingen die precies in Zolder amper aanwezig zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.