Toon Aerts kan leven met tweede plek op Koppenberg: “Kon verschil nog terugbrengen”
foto: Cor Vos
maandag 1 november 2021 om 16:47

Toon Aerts kan leven met tweede plek op Koppenberg: “Kon verschil nog terugbrengen”

Toon Aerts kon na zijn tweede plaats in de Koppenbergcross tevreden zijn. De kopman van Baloise Trek Lions wist twee rondes zijn wagonnetje aan te haken bij Eli Iserbyt, maar was daarna op achtervolgen aangewezen. “Op de kasseien speelt hij zijn gewicht uit in het voordeel”, reageert Aerts.

“We kennen Eli als een licht renner die goed bergop kan. Op de kasseien speelt zijn gewicht uit in het voordeel, dat heeft Lars (van der Haar, red.) ook”, vertelt hij. “Met mijn gewicht moet ik iets harder duwen. Eli kan op ieder parcours uit de voeten nu, maar dit was op zijn lijf geschreven.”

Aerts besloot in de tweede ronde nog het commando over te nemen van Iserbyt, waarna hij niet lang daarna gelost werd. “Ik denk dat hij toch wel weggereden zou zijn. Zijn tactiek is soms om wat te vertragen en dan te versnellen. Ik wilde mijn eigen tempo aanhouden, dus dat maakt dan niet uit. Maar hij maakte het verschil op de kasseien, behalve in de laatste ronde. Ik ben tevreden dat ik het verschil nog terug kon brengen van 40 seconden naar een dikke 20 seconden”, aldus Aerts, die uiteindelijk 23 seconden verloor en daarmee de schade beperkt hield in het X2O Trofee-klassement.

Volgende week staat het EK veldrijden op het programma. Voor Aerts een kans op een mooie titel, maar hij weet dat het lastig gaat worden. “Het parcours zal een beetje te vergelijken zijn met vandaag. Afhankelijk van het weer zal het net iets minder zwaar zijn. Het is zoals Ronse, zoals vandaag… Ook op een weide. Dat doe ik graag, dus ik kijk er wel naar uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.