Tour 2011: De Grijze Trui – etappe 5
woensdag 6 juli 2011 om 19:14

Tour 2011: De Grijze Trui – etappe 5

Vorig jaar grapte Jens Voigt dat het tijd werd voor een Grijze Trui in de wielrennerij. Er zijn inmiddels zoveel ‘oudjes’ die rondrijden, dat er voor hen apart een rangschikking zou moeten komen. WielerFlits volgt, net als vorig jaar, de oudere renners deze Tour de France en geeft elke dag de uitslag van dit virtuele klassement. Alle renners uit 1976 of daarvóór komen hiervoor in aanmerking. Vandaag etappe 5: Carhaix – Cap Frehel.

Sébastien Hinault was vandaag de beste van de veteranen en sprintte naar een verdienstelijke zevende plek. De Fransman die nog nooit won in het shirt van AG2R, bevestigde vandaag dat het met zijn vorm wel goed zit. Wellicht gaan we hem de komende dagen nog vooraan zien.

Een andere oudgediende die scherp lijkt dit jaar is Andreas Klöden. Het lijkt alsof de Duitser met het theoretische grijs om zijn schouders een extra stimulans heeft gekregen om vooraan te eindigen. Het leverde hem vandaag een twaalfde plek op maar in het algemeen klassement blijven zijn ploegmaats Horner en Leipheimer hem op de voet volgen.


Uitslag rit 5: Carhaix – Cap Frehel (164,5 km)
1. Sébastien Hinault (Frankrijk/AG2R La Mondiale) in 3u38m32s
2. Andreas Klöden (Duitsland/RadioShack) z.t.
3. Stuart O’Grady (Australië/Team Leopard-Trek)

Algemeen klassement na rit 5:
1. Andreas Klöden (Duitsland/Team RadioShack) 13u58m29s
2. Chris Horner (Verenigde Staten/Team RadioShack) 8s
3. Levi Leipheimer (Verenigde Staten/Team RadioShack) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.