Tour 2023: Esteban Chaves kan niet verder na vroege valpartij in etappe 14
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 15 juli 2023 om 14:22

Tour 2023: Esteban Chaves kan niet verder na vroege valpartij in etappe 14

Esteban Chaves heeft vroeg tijdens de veertiende etappe van de Tour de France moeten opgeven. De kampioen van Colombia, uitkomend voor EF Education-EasyPost, was in de openingsfase van de bergrit naar Morzine betrokken bij een massale valpartij. Hij ging na de neutralisatie nog wel verder, maar moest snel opgeven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Chaves is het derde slachtoffer van de grote crash, kort na de start in Annemasse. Eerder moesten Antonio Pedrero (Movistar) en Louis Meintjes (Intermarché-Circus-Wanty) afgevoerd worden naar het ziekenhuis na hun betrokkenheid bij de val.

Wat de exacte schade is bij Colombiaans kampioen Chaves, is nog niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.