Tweede plaats Jules Hesters op afvalkoers in UCI Track Champions League
foto: Cor Vos
zaterdag 11 november 2023 om 08:42

Tweede plaats Jules Hesters op afvalkoers in UCI Track Champions League

In het weekend van het BK baanwielrennen ontbreekt Jules Hesters, want hij is vast onderdeel van de UCI Track Champions League. Die reeks is deze week toe aan haar laatste twee manches. Vrijdag was de voorlaatste ronde en wist Hesters er een tweede plaats uit te slepen op de afvalkoers.

Hesters bleef tot diep in de finale van de afvalling over in het Lee Valley VeloPark in Londen. De tweestrijd met William Tidball wist hij alleen niet te winnen. De Britse thuisrijder ging met de overwinning aan de haal, voor Hesters en de Spanjaard Sebastián Mora. Tuur Dens was achtste. Op die positie eindigde Dens ook op het onderdeel scratch, waar Hesters dan weer tiende werd. De zege ging daar naar de Nederlander Roy Eefting.

Bij de vrouwen werd Nicky Degrendele in de eerste ronde van het sprinttoernooi uitgeschakeld. Op het onderdeel keirin was ze ook snel klaar, na een vierde plaats in haar heat. Hélène Hesters, het zusje van, was op de afvalling knap negende en op de scratch veertiende.

In het klassement van de sprinters is Degrendele wel sterk vijfde, terwijl de jongste Hesters dertiende staat tussen de duurrensters. Haar broer Jules Hesters staat knap derde in het duurklassement bij de mannen, met Dens op een negende plek.

Zaterdagavond is de vijfde en laatste manche van de UCI Track Champions League van deze winter. In Londen krijgen de sprinters en duurrenners nog een kans om punten te scoren in de strijd om de eindzeges in de vier klassementen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.