Twintig Belgen van start in semiklassieker Parijs-Camenbert
© Cor Vos
Nico Dick
maandag 11 april 2022 om 19:11

Twintig Belgen van start in semiklassieker Parijs-Camenbert

Woensdag staat de Brabantse Pijl op de agenda, maar ook dinsdag wordt een aantrekkelijke eendagskoers verreden. In Frankrijk staat namelijk Parijs-Camenbert (1.1) op het menu en daarin starten maar liefst twintig Belgen, verdeeld over vier ploegen. Een overzicht.

Tussen Pont-Audemer en Livarot wordt dinsdag de 83ste editie van Parijs-Camenbert afgewerkt. Intermarché-Wanty Gobert geeft forfait voor deze semiklassieker, maar met Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal-Pauwels Sauces WB en Tarteletto-Isorex staan toch vier Belgische teams aan de start.

Alpecin-Fenix rekent op onze landgenoten Gianni Vermeersch, Guillaume Van Keirsbulck, Alphonse Vermote, Jimmy Janssens en Timo Kielich. De selectie wordt aangevuld met de jonge Duitser Henri Uhlig.

Sport Vlaanderen-Baloise doet beroep op Alex Colman, Sander De Pestel, Gilles De Wilde, Jens Reynders, Ward Vanhoof en Sasha Weemaes. Bingoal-Pauwels Sauces WB selecteerde met Dorian De Maeght, Johan Meens en Quentin Venner drie Belgen, naast Stanislaw Aniolkowski, Karl Patrick Lauk en Attilio Viviani.

Ook het continentale Tarteletto-Isorex zakte naar Frankrijk af. Brent Van De Kerckhove meldde ziek af, dus rekent Peter Bauwens op een zestal met Torsten Demeyere, Jarno Jordens, Elias Van Breussegem, Maxime De Poorter, Kobe Vanoverschelde en Sander Lemmens.

Er wordt gezocht naar een opvolger voor Dorian Godon, die vorig jaar de sterkste was. Gianni Vermeersch was met zijn zesde plaats de beste Belg. Een jaar geleden werd Parijs-Camenbert overigens op 15 juni verreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.