UCI wil in beroep tegen vrijspraak Kreuziger
woensdag 22 oktober 2014 om 16:55

UCI wil in beroep tegen vrijspraak Kreuziger

Roman Kreuziger

foto: Sirotti

De internationale wielerunie wil de vrijspraak van Roman Kreuziger aanvechten bij het CAS. Dat vertelt UCI-voorzitter Brian Cookson aan Cyclingnews. Kreuziger werd door de UCI geschorst vanwege onregelmatigheden in zijn bloedpaspoort, maar werd vervolgens door het Tsjechisch Olympisch Comité vrijgesproken.

“De zaak is in handen van advocaten. Ik verwacht dat we in beroep gaan,” vertelt de voorzitter van de internationale wielerunie. “Ik heb de laatste tijd dwaze verklaringen gelezen over het biologisch paspoort, maar het is een geweldige manier om te helpen de sport vrij te maken van dopingproblemen. Het lost niet alle problemen op en dat zal het ook nooit kunnen, maar het is een prachtig gereedschap. Het heeft het net strakker aangetrokken en we zijn daar zijn we erg blij mee. Een aantal andere sporten wil het ook introduceren en WADA staat er voor honderd procent achter.”

Kreuziger reed in 2011 en 2012 ten tijde van de overtreding in dienst van Astana. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij Tinkoff-Saxo, dat hem door deze affaire uit de Tourselectie hield. Doordat Kreuziger in eigen land werd vrijgesproken, kon hij dit najaar meedoen aan onder meer de Ronde van Lombardije en Parijs-Tours. De UCI verklaarde vorige maand nog dat het de bevoegdheid om zich uit te spreken in dopingzaken wil weghalen bij de nationale wielerbonden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.