Update: Christophe Moreau beschuldigd van doping
donderdag 17 juli 2008 om 20:49

Update: Christophe Moreau beschuldigd van doping

Christophe Moreau, al jaren de Franse hoop in de bange dagen van bergetappes, stapte dinsdag 11 juli af nadat hij door de valpartij en het daaropvolgende werk van CSC zelfs achter het tweede peloton kwam te zitten. Maar de preciese reden hiervoor is nog steeds niet bekend.

Volgens de Fransman zelf gaf hij totaal leeg op. Maar kan ook zijn dat hij dit deed om de dopingjagers voor te zijn. Ook al behoorde Moreau niet tot het groepje dat vlak voor de Tourstart abnormale hematocrietwaarden had, toch had hij iets te vrezen van de mannen die vandaag Riccardo Riccò lieten oppakken.

Na Parijs-Nice, waar hij in de 5e en 7e etappe op de vierde plaats eindigde, kreeg hij namelijk bezoek van een arts van de Franse wielerbond, later gevolgd door een brief als waarschuwing. In zijn bloed waren namelijk abnormale waarden van Cortisol gevonden.

Cortisol wordt soms het stresshormoon genoemd omdat het vrijkomt bij elke vorm van stress, zowel fysiek als psychologisch. Het zorgt ervoor dat bepaalde eiwitten in spieren worden afgebroken waarbij glucose (energie) vrijkomt. Het komt dus al natuurlijk in het lichaam voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.