Urska Zigart loopt hersenschudding op bij val in Giro Donne
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 6 juli 2023 om 08:50

Urska Zigart loopt hersenschudding op bij val in Giro Donne

Tadej Pogačar had het er na afloop van de vijfde Touretappe al over in het flashinterview. “Ik baal vooral dat mijn vriendin Urška Žigart gevallen is in de Giro Donne en dat ze misschien een hersenschudding heeft. Dat is slechter nieuws dan dat ik nu een minuut verlies op Vingegaard.” Žigart blijkt inderdaad last te hebben van een lichte hersenschudding.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de (pre)finale van de zesde etappe van de Giro d’Italia Donne werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Žigart verloor de controle over haar stuur en nam zo de jonge Duitse Antonia Niedermaier mee in haar val. Beide rensters gingen hard tegen de grond en moesten ook de koers verlaten.

Jayco AlUla, de ploeg van Žigart, heeft inmiddels laten weten dat de 26-jarige Sloveense last heeft van een lichte hersenschudding. Ook heeft ze behoorlijk veel schaafwonden overgehouden aan haar val. “De ploeg zal haar nauwlettend in de gaten houden. Beterschap, Urška!”

Geen breuken voor Niedermaier
Niedermaier, die tweede stond in het klassement, leek er na de val nog erger aan toe te zijn. De 20-jarige Duitse, die dinsdag nog op knappe wijze de vijfde etappe van de Giro Donne wist te winnen, bloedde hevig aan haar gezicht en aan haar benen. De schade valt al bij al nog mee, zo laat haar Duitse werkgever Canyon//SRAM weten.

“In het ziekenhuis van Cuneo zijn geen breuken aan het licht gekomen. Ze heeft wel wat schade aan haar gebit, maar dat is inmiddels hersteld. Ze keert vandaag terug naar haar thuisland. We sturen onze beste wensen naar Antonia, die ontzettend baalt van het feit dat ze de Giro Donne moet verlaten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.