Valentin Madouas bezorgt landgenoot Bryan Coquard een kater in Parijs-Bourges
foto: Sirotti
donderdag 4 oktober 2018 om 17:22

Valentin Madouas bezorgt landgenoot Bryan Coquard een kater in Parijs-Bourges

De 64e editie van Parijs-Bourges is gewonnen door Valentin Madouas. De jonge Fransman van Groupama-FDJ viel aan in de absolute slotfase, en wist een aanstormende Bryan Coquard van zich af te houden. Er was wel een fotofinish voor nodig om de winnaar aan te wijzen. Bram Welten eindigde knap als vierde.

Kopgroep met twee Nederlanders 
David Rivière, Joseph Areruya, Pierre Idjouadiene, Lennert Teugels en onze landgenoten Jarno Mobach en Tom Vermeer vormden de kopgroep van de dag in deze 64e editie van Parijs-Bourges. Dit zestal wist een maximale voorsprong bijeen te fietsen van vijf minuten, maar Groupama-FDJ liet het niet verder komen.

Met nog ruim zestig kilometer te gaan kregen de zes koplopers het gezelschap van tien tegenaanvallers, waaronder Valentin Madouas, Silvan Dillier en beloftewereldkampioen Marc Hirschi. Het peloton was echter niet van plan om achter de feiten aan te fietsen, en hield de achterstand beperkt.

Madouas of Coquard: wie is de winnaar? 
Toch had de kopgroep met nog drie kilometer te gaan een voorsprong van vijftien seconden. Konden de vluchters uit de greep blijven van de sprintersploegen? Madouas dacht van wel: de jonge Fransman ging er dan ook vandoor. De renner van Groupama-FDJ had een mooie voorsprong, maar de snelheidsduivels werden in de laatste kilometers naar voren gepiloteerd.

Dit leek de doodsteek te worden voor Madouas, want de juichende Fransman werd op de streep voorbijgesneld door zijn landgenoot Coquard. Aanvankelijk werd die laatste als winnaar aangewezen, maar de jury kwam na het bekijken van de fotofinish tot de conclusie dat Madouas net iets eerder over de aankomststreep was gekomen. Christophe Laporte zorgde voor een compleet Frans podium.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2018 17:49
Dat scheelt inderdaad weinig maar op de foto is het redelijk duidelijk te zien.
4 oktober 2018 21:55
Die Coquard gaat echt lekker tegenwoordig zeg!
4 oktober 2018 21:59
Haha, bijna weer eentje voor de op-de-finishlijn-worden-geklopt-terwijl-jij-met-je-armen-in-de-lucht-over-de-finishlijn-bolt-club.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.