Van Den Broeck: “Tour 2010 was geen toevalstreffer”
dinsdag 9 november 2010 om 12:37

Van Den Broeck: “Tour 2010 was geen toevalstreffer”

Jurgen Van Den Broeck was in de voorbije Tour de France met een vijfde plaats in het eindklassement een van de verrassingen. De 27-jarige Belg vertelde tegen Het Nieuwsblad dat hij nu met andere ogen bekeken wordt. “Ik kwam als een andere Van Den Broeck uit de Tour. Het merendeel dacht dat ik de lat veel te hoog legde toen ik zei dat ik voor de top tien ging. Als je dan als vijfde Parijs verlaat, word je toch anders bekeken.”

De renner van Omega Pharma-Lotto wil in 2011 bevestigen. “Nu begint het pas. Nu moet ik karakter tonen om te blijven werken en te bewijzen dat dit geen toevalstreffer was. Uiteindelijk ben ik pas 27. Er zijn er die nu al op hun maximum zitten. Sommigen verbeteren nog. Ik denk dat ik uit mijn fouten leer. Het is allemaal serieuzer geworden. Ook de overbrugging van de winter.”

Van Den Broeck wil weten waar zijn top ligt. “De Tour blijft een obsessie. Ik weet nog altijd niet hoe hoog ik kan eindigen. Ik denk dat ik het volgend jaar wel vlug weet. Koersen is wel geen wiskunde. De eerste Tourweek zit vol vervelende ritten. Het begint al met de Passage du Gois. Je kunt vallen en meteen je vleugel afrijden. De eerste dag al naar huis. Ik weet wat het is. Het overkwam me al twee keer, in de Ronde van Polen en op stage. Als blijkt dat vijfde het allerhoogste was, dan is dat zo. Maar nu leg ik er me niet bij neer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.