Van der Haar kampt met verhoogde Pfeiffer-waarden en ontwrichte schouder
foto: Marcel Koch
donderdag 28 december 2017 om 18:15

Van der Haar kampt met verhoogde Pfeiffer-waarden en ontwrichte schouder

Lars van der Haar kwam vandaag niet verder dan een zeventiende plek in de Azencross te Loenhout. De veldrijder van Telenet Fidea Lions ontwrichte bij een val zijn rechterschouder. Bovendien kwam bij een onderzoek onlangs aan het licht dat onze landgenoot met verhoogde waardes van het Epstein-Barr-virus kampt, vertelt hij aan WielerFlits.

Schouder uit de kom
“Mijn schouder was wel serieus uit de kom deze keer”, baalt Van der Haar, die vaker met een ontwrichte schouder te maken krijgt. De laatste keer was tijdens de Ronde van België in mei. “Ik kreeg hem er nauwelijks terug in. Het doet ook heel veel pijn. Er is hier door een arts naar gekeken, die heeft me gezegd dat de schouder weer in de kom zat. Nu heb ik een mitella om en ga ik snel naar huis. Vanavond kijkt de masseur er nog naar en morgen ga ik bij de fysiotherapeut lang.” Of het gevolgen heeft voor de komende crossen, ligt aan zijn herstel. Normaal gesproken rijdt hij zaterdag weer in de Superprestige van Diegem.

Pfeiffer
Toch is zijn ontwrichte schouder niet de enige reden voor Van der Haars mindere optreden in Loenhout. “Ik was weer niet top. Daardoor maak ik ook die fouten, omdat ik niet fit ben. Na de cross in Namen hadden we wat gevonden voor mijn mindere optredens van de laatste tijd. Uit onderzoek bleek dat de waarden van het Epstein-Barr-virus (wat de Ziekte van Pfeiffer veroorzaakt, red.) in mijn bloed erg hoog waren. De dokter vertelde dat ik als kind al eens de Ziekte van Pfeiffer heb gehad. Ik ben echter in contact geweest met iemand die het nu heeft, waardoor de weerstand weer opspeelt en ik daardoor iets minder kan zijn. We dachten dat het verdwenen was en in Zolder leek dat ook het geval te zijn.”

‘Ik wil me nergens achter verschuilen’
De inwoner van Woudenberg is op zoek naar antwoorden, maar hij wil geen excuses gebruiken. “Het is allemaal een beetje koffiedik kijken. Ik wil geen voorbarige conclusies trekken. Het feit ligt er dat de bloedwaardes niet helemaal in orde zijn en dat het de laatste tijd wat minder gaat. Een goede wedstrijd wisselt zich af met een mindere cross. Het herstel lijkt minder te zijn, maar ik wil geen smoesjes gebruiken. Ik heb net nog contact gehad met de dokter. In het laboratorium is vastgesteld dat ik inderdaad al eens eerder klierkoorts heb gehad. Dat kan invloed hebben op mijn herstel, maar ze weten niet hoe lang het duurt. Morgen na het bezoek aan de fysio ga ik een planning maken over hoe nu verder te gaan.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
28 december 2017 18:38
Wat een pech. Lekker rust pakken!
28 december 2017 19:14
Snel een paar races overslaan, de zon opzoeken en wat rustig duur training doen Met Het oog op Het WK. Zou toch legendarisch zijn als van der Haar het daar in Valkenburg haalt voor de grote 2!
28 december 2017 19:23
Ontwrichte schouder.
28 december 2017 19:32
Heeft Larsje stiekem gezoend? ;-) Hopelijk mag 'ie snel weer fit op de fiets stappen en het de top-twee een klein stukje moeilijker maken.
28 december 2017 19:58
Rusten, herstellen en knallen op het WK!
28 december 2017 20:38
Epstein-Barr-virus is heel vervelend. Dat heeft meestal een lange nasleep. Zonde, want dit kan voor dit seizoen weleens teveel van het goede zijn.
29 december 2017 01:17
Interessant. Ik wist niet dat je nog enigszins last zou kunnen krijgen van dit virus als je het al een keer gehad hebt. Toch maar weer oppassen bij het uitgaan ...
29 december 2017 08:45
"De dokter vertelde dat ik als kind al eens de Ziekte van Pfeiffer heb gehad."

weet hij dit zelf niet?
29 december 2017 11:05
Alles vol op Valkenburg!
29 december 2017 12:30
Dit lijkt me allemaal net iets te veel om nog in orde te raken tegen het WK, zeker aangezien de rest van het seizoen ook al zo moeizaam verloopt. Dan mocht er eigenlijk al niets meer mis gaan nog in Valkenburg te pieken, nu komt er gewoon nog extra rotzooi bij.
29 december 2017 14:27
@Lutsenko fan
90% van de volwassenen in Nederland heeft dit virus gehad en het overgrote percentage van deze mensen heeft dit nooit doorgehad. Niet gek dus dat van der Haar dit ook niet geweten heeft.
29 december 2017 17:47
Komt dit nog goed met Lars voor de WK in Valkenburg?..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.