Van der Poel: “Ik wilde eigenlijk niet solo gaan”
foto: Orange Pictures / André Weening
zondag 14 januari 2018 om 17:46

Van der Poel: “Ik wilde eigenlijk niet solo gaan”

Mathieu van der Poel reed zondagmiddag betrekkelijk eenvoudig naar zijn vierde Nederlandse titel bij de elite. Al vroeg in de wedstrijd trok hij in het offensief, om daarna met een ruime voorsprong over de finish te komen. Op de persconferentie na afloop zei hij echter dat hij dat niet van plan was.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Het was vooral een lange wedstrijd en ik had graag gelopen in plaats van door de modder te stoempen”, lacht de crosser van Corendon-Circus. “Ik wilde vandaag op pad trekken met de de andere jongens, om te proberen om David (van der Poel, red.) op het podium te krijgen. David moest toen in een modderstrook van zijn fiets. Ik kon wel blijven zitten en zo ontstond er een mooi gaatje. Daarna heb ik besloten om niet te wachten.”

‘Wereldbekers goede graadmeter’
MvdP is net terug van een trainingsstage in Spanje. “Dan is het altijd even afwachten hoe je die verteert. Maar ik had al snel door dat ik over goede benen beschikte vandaag. Ik ben ook heel tevreden, het gevoel was heel goed. Dat vond ik erg belangrijk. Ik ben ook niet over de balkjes gesprongen vandaag. Ze lagen er niet heel gemakkelijk bij, waardoor ik het niets waard vond om dat risico te nemen. Ook was het fijn dat ik me niet kapot hoefde te rijden.”

De crosser hoopt komende maand opnieuw de regenboogtrui om zijn schouders te krijgen. Daar is zijn hele seizoen op afgestemd. “De Wereldbekers van de komende weken zijn Est dat betreft een betere graadmeter voor het WK, dan dit NK. Over drie weken moet mijn vorm nog beter zijn dan nu, als we het goed hebben aangepakt. De stage moet wel nog renderen. Dat is natuurlijk geen exacte wetenschap. Gezond blijven is voor mij het belangrijkst op dit moment.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2018 22:13
MvdP heel goed. wvA won met moeite in Belgie, dus ik denk dat MvdP nu voor ligt op WvA.
14 januari 2018 23:22
'ik had graag gelopen in plaats van door de modder te stoempen'
'Ik ben ook niet over de balkjes gesprongen vandaag. Ze lagen er niet heel gemakkelijk bij'

Ga wielrennen man
15 januari 2018 07:17
Tja de aller aller beste in een uitstervende Belgen sport.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.