‘Van der Poel kopman fusieploeg Katusha-Alpecin en Corendon-Circus’
woensdag 10 juli 2019 om 11:48

‘Van der Poel kopman fusieploeg Katusha-Alpecin en Corendon-Circus’

Afgelopen weekend kwam in het nieuws dat er onzekerheid bestaat over de toekomst van Katusha-Alpecin. Volgens Belgische media gaat de WorldTour-formatie samen met Corendon-Circus en wordt Mathieu van der Poel de nieuwe kopman van de fusieploeg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Link tussen beide ploegen is Canyon, dat de fietsen van beide teams levert. De Duitse fietsenfabrikant zou volgens Sporza de voortrekker zijn in een constructie waarbij Alpecin instapt bij Corendon-Circus. Volgens Het Nieuwsblad zou bij het stoppen van Katusha de ploeg samensmelten met Corendon-Circus. Indien de ploeg ook de WorldTour-licentie van Katusha-Alpecin overneemt, heeft Van der Poel daarmee volgend seizoen de WorldTour-koersen voor het uitkiezen.

Er wordt verwacht dat Katusha-teambaas Igor Makarov  op de eerste rustdag van de Tour de France (dinsdag 16 juli) met nieuws over de toekomst van zijn ploeg komt. Vorige week werd al bekend dat Van der Poel zich voor de komende vier jaar als ambassadeur aan Canyon verbonden heeft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.