Van der Poel sprakeloos na winst in San Remo: “Iedereen wil deze winnen”
Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos
zaterdag 18 maart 2023 om 16:57

Van der Poel sprakeloos na winst in San Remo: “Iedereen wil deze winnen”

Mathieu van der Poel won zaterdagmiddag op schitterende wijze Milaan-San Remo. Na een aanval op de Poggio kwam MVDP solo aan op de Via Roma. “Dat ik op deze manier zou winnen, lag echt ver buiten mijn verwachting”, vertelt de winnaar na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had me geen beter scenario kunnen wensen dan dit”, gaat Van der Poel verder. “De Cipressa was dit jaar minder zwaar dan andere jaren vanwege de tegenwind. Daar voelde ik dat de benen nog wel fris waren.”

“Toen maakte ik een plan om aan het einde van de Poggio aan te vallen. Ik kreeg meteen een gat en kon het volhouden tot aan de finish.”

Topvorm
“Ik ben hier ongelooflijk blij mee”, eindigt hij. “Iedereen wil deze koers winnen en sinds het WK was dit de wedstrijd waar ik elke dag aan dacht. De Tirreno was misschien wat minder, maar ik wist dat ik die koersdagen wel nodig had om mijn beste vorm te krijgen. Die heb ik vandaag laten zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.