Van Gerwen: “Weet niet of we er volgend jaar nog zijn”
zaterdag 24 juli 2010 om 11:22

Van Gerwen: “Weet niet of we er volgend jaar nog zijn”

De Milram-ploeg van de Nederlander Gerry van Gerwen wordt met voortbestaan bedreigd. De Duitse zuivelproducent Nordmilch houdt er aan het einde van het jaar mee op en de Brabander heeft nog geen nieuwe geldschieter voor volgend seizoen gevonden. “Ik weet niet of mijn team er volgend jaar zal zijn,” bekende de teammanager tegen weekblad Elsevier.

“Een wielerploeg kost tussen de 8 en 15 miljoen euro. Alleen voor het laatste bedrag doe je mee aan de top. Ik weet niet of mijn team er volgend jaar zal zijn. Ik onderhandel me gek met mogelijke sponsoren, maar de voortekenen zijn niet goed.” De Brabander kan zich echter niet voorstellen dat hij volgend seizoen geen ploeg meer heeft. “Bij Milram rijden twee nationale kampioenen: Niki Terpstra in Nederland en Christian Knees in Duitsland. Dat is een opsteker.” Hij is van mening dat het sponsoren van een wielerploeg nog steeds aantrekkelijk is voor bedrijven. “Marketingtechnisch bekeken is wielrennen veel groter dan voetbal. Die twee miljoen mensen langs de weg in Zeeland bij de eerste etappe van de Tour krijg je op een voetbalweekeinde niet bij elkaar in de duurbetaalde stadions.”

Van Gerwen kan een leegloop bij Milram echter niet voorkomen. “Elke dag komen de jongens bij mij: “Gerry, hoe staat het ervoor?” Renners, soigneurs en mecaniciens hebben ook vrouw en kinderen. Zij moeten aan hun toekomst denken. Daarom zeg ik ook tegen al mijn personeel, zo’n zestig man: als je een aanbod krijgt, moet je gaan.”

Het speelt niet zijn voordeel dat Milram deze Tour weinig in beeld is geweest. “Het probleem van het wielrennen is kortzichtigheid. Er is alleen oog voor de winnaar. Wie een Touretappe gewonnen heeft, is een held voor het leven. “

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.