Van Poppel sprint met groot machtsvertoon naar nieuwe winst in Burgos
foto: Sirotti
donderdag 4 augustus 2016 om 16:13

Van Poppel sprint met groot machtsvertoon naar nieuwe winst in Burgos

Danny van Poppel heeft na de eerste, ook de derde rit in de Vuelta a Burgos op zijn naam geschreven. De 23-jarige Nederlander van Sky was veruit de snelste in de massasprint, waarin hij Jempy Drucker en Gianni Meersman achter zich liet. Dmitriy Gruzdev blijft de leider.

Hoekstra springt mee
In de eerste wedstrijdkilometers ontstond er gelijk een vluchtersgroep. Giant-Alpecin-stagiair Jochem Hoekstra besloot het ruime sop te kiezen en hij kreeg Lance Armstrong-acteur Yanto Barker (ONE), Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini), Eneko Lizarralde (Euskadi Basque Country-Murias) en Jesus Del Pino (Burgos-BH) met zich mee. De vijf kregen nooit een grote voorsprong en werden ruim voor de meet teruggepakt. Hoekstra hield aan zijn escapades wel de bergtrui over.

Contador roert zich
In de finale moesten de renners twee keer de Alto Retuerte (derde categorie) overleven. Op de laatste beklimming, met de top op zeventien kilometer van de aankomst, sloegen vier renners een klein gaatje. Alberto Contador, Michele Scarponi, Gianluca Brambilla en Rubén Fernández konden een massasprint echter niet voorkomen. Van Poppel werd goed afgezet aan een chicane in de laatste vijfhonderd meter en klaarde daarna eenvoudig de klus.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2016 20:19
En het was ook geen vlakke rit. Wippert komt nog steeds geen heuvel fatsoenlijk over en ook Blythe op grote achterstand binnen vandaag.
4 augustus 2016 20:40
van Poppel de enige Nederlander die met het 1e peloton over de finish is gekomen.
4 augustus 2016 20:48
Wow wat een power zat daar achter zeg! Mooie zege.
4 augustus 2016 21:14
https://www.youtube.com/watch?v=INxcjeQ_MZE
4 augustus 2016 21:40
Dank @tandzwaarderddr
4 augustus 2016 21:53
Dank voor beelden! Dat belooft wat voor de Vuelta. :-)
4 augustus 2016 22:12
ik had wel verwacht dat hij een seconde zou krijgen , gezien de afstand.
4 augustus 2016 23:03
Er staat geen maat op DvP.
Elke andere sprinter in de Ronde van Spanje zal die het nakijken geven.
4 augustus 2016 23:45
@vanSpringel
Lol. Alle topsprinters poepen in hun broek nu DvP het hele deelnemersveld in Burgos zijn achterste laat zien. Ik denk dan ook dat er geen enkele topsprinter aan de Vuelta mee gaat doen. Niet vanwege de deelname van DvP, maar omdat er niet zoveel zoveel te sprinten zal zijn in de Vuelta. Alleen het laatste bedoel ik natuurlijk serieus...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.