Verhoeven: “Gesink ziet duidelijk verbetering bij zichzelf”
foto: Marcel Koch
zondag 14 augustus 2016 om 10:24

Verhoeven: “Gesink ziet duidelijk verbetering bij zichzelf”

Robert Gesink klimt langzaam uit het dal dat hem sinds zijn val in de Ronde van Zwitserland parten speelt. De 30-jarige kopman van LottoNL-Jumbo finishte in de slotrit van de Tour de l’Ain als 23ste, op 59 seconden van ritwinnaar Alexandre Geniez. “Hij gaat weer vooruit”, stelt Nico Verhoeven in een persbericht. De klassementsrenner testte in deze ronde de benen met het oog op de Vuelta a España.

Niet verslechterd
Gesink had zaterdagmiddag veel aan ploeggenoot Victor Campenaerts, die werk voor zijn kopman verrichtte toen hij terug waaide uit de kopgroep. “Victor overleefde de Col du Grand Colombier uiteindelijk wel vrij goed en kwam in de afdaling bij Robert terecht”, legt ploegleider Verhoeven uit. “Zij hebben het goed gedaan. Robert heeft aan zijn prestatie een zeer voldaan gevoel overgehouden. Hij ziet duidelijk verbetering bij zichzelf en dat is belangrijk. Hij heeft hier weer vier wedstrijddagen opgedaan en dat is na zijn val in de Ronde van Zwitserland (waarbij hij een zware hersenschudding opliep, red.), die veel meer schade heeft gebracht dan we in eerste instantie voor mogelijk hielden, een goed teken. Hij is tijdens deze wedstrijd niet verslechterd. Hij heeft nog tijd nodig voordat hij weer mee kan doen om de prijzen, maar hij gaat nu weer vooruit.”

Interview met Gesink voorafgaand aan de slotrit van de Tour de l’Ain (amateurbeelden)

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2016 21:11
hopelijk kan hij deze ronde (vuelta) uitrijden, anders is dat toch al een handicap richting volgend jaar..
15 augustus 2016 10:45
hopelijk kan hij wel starten in de vuelta en daar wat moois laten zien. Mooi zou zijn van waarde zijn voor Kruijswijk en misschien een keer een mooie etappe uitzoeken en daar voor de dagwinst rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.