Victor Campenaerts: “Kristallen Fiets uit handen van Wiggins krijgen, geeft enorme boost”

Victor Campenaerts: “Kristallen Fiets uit handen van Wiggins krijgen, geeft enorme boost”
donderdag 6 december 2018 om 10:51

Victor Campenaerts won gisteren de Kristallen Fiets 2018. Voor de 27-jarige tijdritspecialist een enorme verrassing. “Maar misschien nog fantastischer dan de trofee zelf, is dat ik hem uit handen kreeg van Sir Bradley Wiggins, één van mijn absolute idolen”, glunderde hij op de persbabbel.  

“Yves Lampaert was mijn grote favoriet”, vertelde Campenaerts. “Ik gaf mezelf maar weinig kans. Tot Bradley Wiggins het podium werd opgeroepen om de Kristallen Fiets uit te reiken. Toen begon het me stilaan te dagen. Misschien leggen ze op die manier een link met het werelduurrecord, dacht ik. Dat bleek ook. Toen ik mijn naam hoorde, liep ik met trillende benen naar het podium. Puur kippenvel!”

Campenaerts is een ex-zwemmer. Zijn grootste idool is Fred Deburghgraeve, ex-olympisch kampioen. “Maar als ik naar één renner opkeek in de koers, dan wel Wiggo. Om zijn sportieve prestaties uiteraard, maar misschien nog meer om zijn uitstraling, zijn persoonlijkheid, op en naast de fiets. Dat rockstergehalte. Super cool. Dat Wiggins vertelde dat ik dat uurrecord ga breken? Tja… Wat moet hij anders zeggen op dat podium (lacht)? Maar dat ik die Kristallen Fiets uitgerekend uit zijn handen krijg, geeft me wel een enorme extra boost.”

De Antwerpenaar dankt zijn bekroning uiteraard aan de progressie die hij boekte in het tijdrijden. Hij won niet alleen het BK en EK, maar pakte ook brons op het WK en behaalde daarnaast nog acht ereplaatsen in wedstrijden tegen de klok. “Met dank aan Lotto Soudal. Ze gaven me vanaf dag één het vertrouwen. Ze maakten me duidelijk dat ze met mij wilden scoren in die discipline en dat ik alle vrijheid en ondersteuning zou krijgen om me op mijn doelen voor te bereiden. Die kreeg ik ook en dat heeft geresulteerd.”

Campenaerts heeft zijn zinnen dus gezet op het werelduurrecord. “Ik heb al heel wat getest. Veel opzoekwerk verricht ook. En Kevin De Weert (sinds kort aan de slag als performance manager bij Lotto Soudal, red) is er ook al even mee bezig. Ik kijk er enorm naar uit. Een exact tijdstip is nog niet vastgelegd. Maar op onze teamstage op Mallorca zal daar wellicht meer duidelijkheid in over komen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.