Vijf Belgische teams in Ster van Bessèges
foto: Cor Vos
zondag 3 januari 2021 om 18:06

Vijf Belgische teams in Ster van Bessèges

De organisatie van de Ster van Bessèges kan in 2021 rekenen op een sterke startlijst. De Franse rittenkoers ontvangt van 3-7 februari elf ploegen uit de WorldTour. Vorig jaar deden zeven teams van het hoogste niveau mee in Zuid-Frankrijk.

Naast thuisteams AG2R Citroën, Cofidis en Groupama-FDJ staan ook BORA-hansgrohe, EF Education-Nippo, INEOS Grenadiers, Intermarché-Wanty-Gobert, Israel Start-Up Nation, Lotto Soudal, Qhubeka ASSOS en Trek-Segafredo aan de start van de Ster van Bessèges.

Van het tweede niveau zijn B&B Hôtels, Delko, Arkéa-Samsic, Total Direct Energie, Alpecin-Fenix, Bingoal-WB, Equipo Kern Pharma en Sport Vlaanderen-Baloise uitgenodigd. De startlijst wordt compleet gemaakt door drie continentale ploegen: St. Michel-Auber 93, Xelliss-Roubaix Lille Métropole en Cambodia Cycling Academy.

De Ster van Bessèges (UCI 2.1) presenteerde in december al de vijf etappes, inclusief de vertrouwde afsluitende tijdrit rond Alès. Van 3 tot en met 7 februari wordt er gezocht naar een opvolger voor Benoît Cosnefroy.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.