Julian Alaphilippe toch niet op weg naar de uitgang bij Soudal Quick-Step?
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 25 april 2024 om 12:52

Julian Alaphilippe toch niet op weg naar de uitgang bij Soudal Quick-Step?

Julian Alaphilippe leek na enkele mindere jaren op weg naar de uitgang bij Soudal Quick-Step, maar teammanager Patrick Lefevere sluit een langer verblijf van de tweevoudig wereldkampioen niet uit. “Hij maakt deel uit van onze familie”, zegt Lefevere bij Global Cycling Network.

Alles leek erop te wijzen dat Alaphilippe bezig is aan zijn laatste maanden bij Soudal Quick-Step. De resultaten zijn al twee jaar niet om over naar huis te schrijven en bovendien leek de relatie met Lefevere – na enkele relletjes in de media – bekoeld. TotalEnergies hengelt naar de diensten van de 31-jarige Fransman en ook Cofidis kijkt met interesse naar de huidige situatie, maar Lefevere sluit niet uit dat Alaphilippe toch gewoon blijft.

“Vlak voor de Giro (waar Alaphilippe zijn debuut maakt, red.) gaan we samenzitten. Het is voor hem misschien wel tijd voor een nieuwe uitdaging, maar je zit altijd met z’n tweeën aan tafel. Ik weet dat zijn manager wil praten. En praten kost niets. Ik denk niet dat Julian weg wil. Ik denk dat hij wil blijven. Maar ik ga niet voor mijn beurt praten, voor ik iets zeg dat weer verkeerd wordt geïnterpreteerd.”

“Julian maakt deel uit van onze familie”, vervolgt Lefevere. “We hebben soms wel eens een discussie en die wordt dan opgeblazen, maar ook dat is familie. Als je getrouwd bent, is het niet elke dag vrede. In een ploeg van 85 mensen is het logisch dat er soms wat frictie is, maar we zijn volwassen mensen. Als je aan tafel kunt zitten en het onder vier ogen kan uitpraten, is er geen probleem”, meent de grote baas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.