Vincent Baestaens gaat voor eenmansavontuur bij Spits CX
De Belg in actie, afgelopen winter - foto: Cor Vos
dinsdag 2 augustus 2022 om 14:34

Vincent Baestaens gaat voor eenmansavontuur bij Spits CX

Vincent Baestaens kreeg geen contractverlenging bij zijn vorige team, Deschacht-Group-Hens-Maes Containers. De Vlaming heeft nu met Spits CX, een eenmansploeg, een nieuw team gevonden. Tot en met het einde van het crossseizoen 2023-2024 zal hij te zien zijn in de kleuren van Spits CX.

De 28-jarige renner is voornamelijk actief in het veldrijden, kreeg een aantal maanden terug het nieuws te horen. ‘Waarom ik niet langer kan blijven, is moeilijk te begrijpen. Wat kan ik nog meer bewijzen? De voorbije zomer kreeg ik nog een contractverlenging voor zes maanden, maar er werd meteen verteld dat onze samenwerking stopt op het eind van dit veldritseizoen”, vertelde hij toen aan WielerFlits.

Desondanks die teleurstelling reed de crosser uit Tremelo toch een aantal top-10 noteringen bij elkaar dit seizoen. Ook na het crossseizoen bleef hij niet bij de pakken zitten, afgelopen zondag won hij nog de laatste etappe in de Ronde van Vlaams-Brabant. Op het Na-Tourcriterium van Putte was hij voor het eerst te zien in het tenue van zijn nieuwe ploeg, die onder leiding staat van Ivo Spits.

Baestaens zal het nieuwe crossseizoen starten op 18 september in de Polderscross van Kruibeke. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Ethias-crossen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.