Vingerling debuteert met Team 3M in Kuurne-Brussel-Kuurne
woensdag 20 februari 2013 om 18:07

Vingerling debuteert met Team 3M in Kuurne-Brussel-Kuurne

Michael Vingerling

foto: Marcel Koch

Michael Vingerling debuteert zondag met het nieuwe Team 3M in Kuurne-Brussel-Kuurne. De 22-jarige renner opent zijn seizoen in de Belgische semi-klassieker. WielerFlits blikt met hem vooruit.

Vorig jaar volgde hij de wedstrijd via de Spaanse televisie. Ter voorbereiding op het wereldkampioenschap baanwielrennen was hij op trainingskamp op Mallorca met de Nederlandse baanselectie. “Ik had toen niet voor mogelijk gehouden een jaar later aan de start te staan”, bekent hij.

Met verschillende Nederlandse titels, en een regenboogtrui op de scratch bij de junioren op zak in het baanwielrennen besloot Vingerling afgelopen jaar de focus te verleggen naar het wegwielrennen. Met het nieuwe Team 3M rijdt hij zondag voor het eerst in hetzelfde peloton met mannen als Mark Cavendish, Tom Boonen en André Greipel. “Voor mezelf én voor de ploeg is het heel mooi dat we hier mogen starten.”

Om toch wedstrijdritme op te doen reed Vingerling de afgelopen weken een aantal trainingskoersen. “Maar die zijn maar anderhalf uur. Niet te vergelijken met de tweehonderd kilometer met heuvels van Kuurne-Brussel-Kuurne. Het wedstrijdritme is een groot verschil met de mannen uit de topploegen. Zij hebben veel meer ritme opgedaan in Argentinië of Qatar. Op de heuveltjes zal het lastig worden. Maar toch, als kleine ploeg zijn we goed op weg.”

Op donderdag komt de groep bij elkaar om met de ploegleiding het traject te verkennen. “Grote delen van de route ken ik, daar heb ik in mijn juniorentijd al eens wedstrijden gereden. Maar bijvoorbeeld op de Oude Kwaremont heb ik nog nooit gereden. Ter voorbereiding wil ik het parcours goed bestuderen. Ik zal zondag tevreden zijn als ik mezelf heb laten zien.”

Selectie Team 3M voor Kuurne-Brussel-Kuurne (1.1)
Michael Vingerling, Kess Heytens, Jimmy Janssens, Timothy Stevens, Mike Terpstra, Timothy Vangheel, Frederik Verkinderen en Wouter Wippert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.