Vinokourov: “Astana heeft mij nodig in 2012”
zaterdag 17 september 2011 om 14:07

Vinokourov: “Astana heeft mij nodig in 2012”

Aleksandr Vinokourov zal naar alle waarschijnlijkheid ook in 2012 nog een startnummer opspelden. De kopman van Astana wil zijn contract bij de ploeg, dat tot 2012 loopt, gewoon uitdienen, zo meldt L’Equipe. “Ik wil volgend seizoen blijven koersen en Astana redden”, zegt Vino.

foto: Sirotti

In de Tour de France van dit jaar kwam Vinokourov hard ten val en leek de Kazak stilletjes van het wielertoneel te verdwijnen. Vino wil in de Ronde van Lombardije zijn rentree al maken. Over de nieuwe leiding bij Astana is de 38-jarige renner allerminst te spreken. “Ze hebben aan de UCI verteld dat ik mijn contract heb ontbonden. Blijkbaar willen enkele mensen van mij af na mijn val in de Tour. Ik heb dit team opgebouwd. Dit doet echt pijn.”

De grootste reden van Vinokourov, medeoprichter van Astana, om door te gaan met koersen is het gering aantal UCI-punten van de ploeg. “Astana heeft me nodig. Zonder mij zal het team niet genoeg punten hebben om in de ProTour te blijven. Ik wil niet dat Astana verdwijnt. Kazachstan heeft dit team nodig”, zegt Vinokourov.

Mocht Vinokourov in 2012 niet welkom zijn bij Astana, dan schermt de renner met aanbiedingen van tal van andere ploegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.