Viviani met Sky op zoek naar eremetaal op de baan en Giro-rit
vrijdag 31 oktober 2014 om 14:33

Viviani met Sky op zoek naar eremetaal op de baan en Giro-rit

Team Sky maakte precies een week geleden bekend dat Elia Viviani de gelederen komt versterken. Hoe wel de 25-jarige sprinter dit seizoen zes overwinningen op de weg boekte, zal hij zich eerst focussen op een ander discipline binnen de wielersport. Begin november zal hij zich tijdens de Wereldbeker-wedstrijden in Mexico proberen te plaatsen voor het WK Baanwielrennen in februari, in Parijs.

“Bij Team Sky krijg ik de begeleiding van een groep mensen die gedetailleerde kennis over het baanwielrennen hebben, wat me in vele opzichten vooruit zal helpen in mijn ontwikkeling”, vertelt Viviani aan Cycling Quotes. “Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Pinarello-fiets en haar aerodynamica. Ik kan hier echt mijn voordeel mee doen met het oog op de Olympische Spelen in 2016.”

Na het WK in Parijs zal hij zich gaan toeleggen op de Giro d’Italia, waar Chris Froome de kopman zal zijn. Viviani mikt op ritwinst, ondanks dat het parcours van de Italiaanse rittenkoers minder inspeelt op zijn kwaliteiten. “In de Tour de France zijn er veel sprintfinishes. In de Giro is dat een stuk lastiger, omdat je als sprinter altijd een aantal klimmetjes moet overleven. De Vuelta a España is vergelijkbaar, omdat je alleen in Madrid een echte sprint kunt verwachten. Alleen is de Spaanse ronde veel minder stressvol. Kortom: de Tour past het beste bij sprinters, maar voor een Italiaan gaat de Giro altijd voor.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.