Voorbeschouwing: Tour 2011 – Etappe 7
vrijdag 8 juli 2011 om 00:56

Voorbeschouwing: Tour 2011 – Etappe 7

De Tourkaravaan verplaatst zich morgen voor het eerst in zuidelijke richting. De renners worden morgen op het middaguur verwacht in startplaats Le Mans. Tien minuten later zal in dezelfde plaats, die vooral bekend staat om haar gelijknamige 24-uurs autorace, het officiële startsein worden gegeven. Wielerflits blikt vooruit naar de etappe van morgen.

Parcours

bron: <ahref=”http://www.letour.fr” title=””target=”_blank”>ASO

De zevende etappe leidt het peloton van Le Mans naar Châteauroux over 218 kilometer. Onderweg zijn er geen punten voor de bergprijs te verdienen, dat betekent dat Johnny Hoogerland zijn bolletjestrui ook overmorgen mag aantrekken.

bron: <ahref=”http://www.letour.fr” title=””target=”_blank”>ASO

Tot aan de bevoorrading in Chaumont-Sur-Loire, na 114 kilometer, kronkelt de route; daarna wordt bijna in rechte lijn naar Châteauroux gereden. De tussensprint van de dag is getrokken in Buzançais op slechts 27,5 kilometer van de aankomst.

bron: <ahref=”http://www.letour.fr” title=””target=”_blank”>ASO

Een kleine drie kwartier later worden de mannen in de finishplaats verwacht. De laatste rechte lijn is 1600 meter lang. Het is dus de kunst voor de sprintersploegen niet te vroeg op kop te komen. Dit brengt ons naar het volgende onderdeel: de favorieten.

Favorieten
Topfavoriet voor de dagwinst is Mark Cavendish. De sprinter HTC-Highroad liet woensdag andermaal zien over snelle benen te beschikken. Vanuit kansloze positie sprintte hij langs iedereen heen en wist met een wiellengte Philippe Gilbert te verslaan. Cavendish bezoekt morgen niet voor het eerst de finishplaats Châteauroux: drie jaar geleden won hij hier al eens een massasprint, meteen goed voor zijn eerste van de voorlopig in totaal zestien ritzeges in de Tour.

In tegenstelling tot de andere sprinters zal André Greipel tevreden zijn met de keuze om de tussensprint laat in het parcours te trekken. Door die ligging dichtbij de finishlijn zal hij morgen geen concurrentiestrijd hebben met zijn ploegmaat Philippe Gilbert. De Belgisch kampioen is momenteel leider in het puntenklassement en zal zich volledig focussen op de puntensprint. Voor Omega Pharma-Lotto dus een uitgelezen kans om op twee paarden te wedden en de kaart Greipel te trekken voor de massaprint.

Ook Tyler Farrar kunnen we morgen opnieuw verwachten. De Amerikaan liet zich de voorbije twee dagen niet zien in de tussensprinten, en ook in de strijd om de dagzege was de sprintkopman van Garmin-Cervélo nergens te bekennen. In de straten van Redon won Farrar afgelopen maandag zijn eerste Touretappe. De andere belangrijkste kanshebbers, tot slot, zijn de ritwinnaar van donderdag, Edvald Boasson Hagen, en ook José Joaquin Rojas, die opnieuw goede zaken zal kunnen doen in de strijd voor het groen.

Favorieten volgens Wielerflits
**** Mark Cavendish
*** Tyler Farrar, André Greipel
** Edvald Boasson Hagen, Joaquin Rojas, Romain Feillu
* Alessandro Petacchi, Thor Hushovd, Borut Bozic, Sébastien Hinault

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.