Wanty-Groupe Gobert: “Backaert blijft aan boord, opening voor De Winter”
Frederik Backaert - foto: Sirotti
vrijdag 23 november 2018 om 14:48

Wanty-Groupe Gobert: “Backaert blijft aan boord, opening voor De Winter”

Bij Wanty-Groupe Gobert zijn er nog een aantal vraagtekens wat betreft de laatste plekjes in de ploeg. Maar volgens Hilaire Van Der Schueren ziet het er goed uit. “Frederik Backaert staat op het punt zijn contract te verlengen. En de kans bestaat ook dat Ludwig De Winter komt.”

Wat we voorlopig zeker weten is dat Guillaume Van Keirsbulck (CCC) en Dion Smith (Michelton-Scott) de ploeg verlaten en dat Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen-Baloise), Alfdan De Decker (U23 Lotto-Soudal) en Loïc Vliegen (BMC) Wanty-Groupe Gobert komen versterken. Maar wat met Frederik Backaert, Simone Antonini en Mark McNally? Drie renners op de loonlijst van 2018 waarvan we nog niets hoorden.

“Backaert wil blijven”
Hilaire Van Der Schueren geeft ons wat meer duidelijkheid. “Wat Frederik Backaert betreft, dat komt eerstdaags wel in orde”, klinkt het overtuigd. “We moeten alleen nog op dezelfde golflengte geraken wat zijn loon betreft. Na zijn mindere resultaten van 2018, moet Frederik inleveren. We hebben hem een voorstel gedaan, maar daar was hij in eerste instantie niet tevreden mee. We wachten nu volgende week woensdag af. Dan weten we of een nieuwe sponsor, waarmee we al even onderhandelen, toezegt of niet. Indien wel, kunnen we Backaert nog ietsje meer bieden. Hij heeft zelf in elk geval aangegeven bij ons te willen blijven.”

Die nieuwe sponsor zou ook goed nieuws zijn voor het aantrekken van nog een andere renner. Wanty-Groupe Gobert heeft immers interesse voor Ludwig De Winter, een 25-jarige Waal die nu voor WB Aqua Protect Veranclassic uitkomt.

Extra sponsor
Minder goed nieuws voorlopig voor Mark McNally en Simone Antonini. “In principe zal hun overeenkomst niet verlengd worden”, aldus Van Der Schueren. “Maar wat McNally betreft, is dat nog onder voorbehoud. Geraakt hij ergens anders onderdak of niet? En is er bij ons dankzij die eventuele nieuwe geldschieter toch nog wat financiële ruimte?  Afwachten.” Over welke sponsor het gaat, wil Van Der Schueren voorlopig niets kwijt.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
23 november 2018 16:30
Zou mooi zijn als Frederik Backaert kon blijven!
23 november 2018 18:40
Geen idee waar hij anders zou rijden. Stond ie in de belangstelling van andere teams ?
De Winter zou wel eens een heel interessante kunnen zijn. Hup met die sponsor dus !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.