Wesley Kreder derde in Loire: “Zondag een herkansing”
zaterdag 22 maart 2014 om 22:14

Wesley Kreder derde in Loire: “Zondag een herkansing”

Wesley Kreder

foto: Sirotti

Wesley Kreder maakte vandaag een erg sterke beurt in Frankrijk. In de Classic Loire Atlantique (1.1) reed de 23-jarige Nederlander zich de gehele dag in de kijker, en moest hij in de slotkilometer enkel Alexis Gougeard en Kenneth Vanbilsen laten voorgaan. Tegenover WielerFlits reageert de jonge Kreder teleurgesteld, maar vooral strijdlustig. “Gougeard was duidelijk de sterkste”, bekent hij. “Ik leg me neer bij zijn overmacht, maar zondag ga ik in de GP Cholet-Pays de la Loire weer vol voor de overwinning.”

Vertrouwen
Zijn derde plaats dankt Kreder aan zijn aanwezigheid in de vroege vlucht van de dag. Die kwam tot stand na een erg nerveuze openingsfase. “Al snel reed een groep van zeventien renners weg”, doet Kreder zijn verhaal. “In extremis maakte ik de sprong met een renner van Bretagne-Séché, waarna ik dacht dat de goede vlucht vertrokken was.” Dat was echter buiten het Spaanse Caja Rural gerekend, dat vol overgave de achtervolging leidde. Hierdoor werd halfkoers de vlucht bijna weer geneutraliseerd.

“Op een bepaald moment kwam het peloton tot op enkele meters van onze groep. Ik dacht dat ze ons zouden terugnemen. Maar de vlucht brak in twee stukken, en we wonnen weer terrein.” Het verschil liep op tot bijna drie minuten. De 23-jarige Wanty-renner kreeg op dat moment naar eigen zeggen een boost van vertrouwen. “Ik wist dat we vandaag voorop zouden blijven, en geloofde in mijn kansen op de overwinning, maar op de laatste helling had ik een moeilijk moment. En net dán ging Gougeard aan.”

Herkansing
Toch gaf Kreder zich niet meteen gewonnen, en zette hij samen met de Belg Kenneth Vanbilsen een achtervolging op poten. “We kwamen bij het ingaan van de slotkilometer tot op twintig meter, maar Gougeard bleek nog een tweede versnelling in de benen te hebben. Hij was duidelijk de sterkste, en dus leg ik me daar bij neer”, aldus de jonge Nederlander, die in de sprint voor de tweede plaats geen partij was voor Vanbilsen. “Desondanks ben ik tevreden met mijn prestatie, op een parcours dat mij uitstekend ligt.”

Niet toevallig is zijn tweede podiumplaats bij de profs – na zijn zege in de Tour de Vendée van 2012 – ook zijn tweede in Frankrijk. “De omlopen passen uitstekend bij mij. De wegen zijn hier niet zo vlak als in Nederland, maar meer op en af. Dat ligt me.” Daarom ziet Kreder ook zondag in de GP Cholet – Pays de la Loire kansen. “Die race vat ik aan als een herkansing, waar ik wederom mee hoop te doen voor een goed resultaat. Hopelijk kan ik dit Frans tweeluik zondag afsluiten met een mooie overwinning.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.