Wielertransfers 2011: Hegreberg, Wilmann, Teklehaimanot, …
vrijdag 17 december 2010 om 19:18

Wielertransfers 2011: Hegreberg, Wilmann, Teklehaimanot, …

Het wielerjaar 2010 ligt al achter de rug, en dus vervolledigen steeds meer ploegen hun selectie voor het aankomende seizoen. Gevolg is dat de transfernieuwtjes en -geruchten stilaan in aantal afnemen, wat echter niet zeggen dat er helemaal geen nieuws te rapen valt. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits het actuele transfernieuws op een rij.

Roy Hegreberg
De transfer van Roy Hegreberg naar Vacansoleil-DCM lijkt van de baan. Vorige maand gaf de 29-jarige Noor nog aan dicht bij een overgang naar de kersverse Nederlandse WorldTour-formatie te staan, maar uit de rennerslijst voor 2011 die zijn huidige werkgever Sparebanken Vest vandaag bekend maakte blijkt dat Hegreberg gewoon bij de Noorse continentale ploeg blijft rijden.

Frederik Wilmann
Een landgenoot van Hegreberg, Frederik Wilmann, lijkt dan weer wel tot de WorldTour toe te gaan treden. De 25-jarige klimmer liet zijn contract bij Skil-Shimano al weer na één jaar ontbinden wegens een tegenvallend programma, en kan volgens ProCycling.no terecht bij zowel het Deense Team Saxo Bank-SunGard als het Belgische Quick Step.

Daniel Teklehaimanot
Daniel Teklehaimanot zou in 2011 zijn profdebuut maken voor de ProContinentale-formatie Cervélo Test Team, maar nadat bekend werd dat deze ploeg er mee ging stoppen moest de talentvolle Eritreër op zoek naar een nieuwe ploeg die hem een kans wou bieden. Het gerucht doet nu de ronde dat het Amerikaanse Team Type 1, dat volgend jaar op het ProContinentale-niveau zal uitkomen en onder meer al de Nederlanders Martijn Verschoor en Olaf Kerkhof vast heeft gelegd, interesse zou tonen in de diensten van de 22-jarige Teklehaimanot.

Thomas Rabou
Voor Thomas Rabou is er komend jaar dan weer geen plek bij Team Type 1. De 27-jarige Nederlander, die geen geheel onverdienstelijk eerste jaar kende in Amerikaanse dienst, heeft echter al een nieuwe werkgever gevonden. Rabou gaat namelijk aan de slag bij RealCyclist.com. Deze Amerikaanse continentale-formatie is een voortzetting van het huidige OUCH-Bahati Foundation, en legde eerder al de Spaanse ex-vedette Francisco Mancebo vast.

Timothy Gudsell
Timothy Gudsell zet in 2011 een flinke stap terug. De 26-jarige sprinter uit Nieuw-Zeeland, die zijn successen vooral op de baan boekte verlaat na vier jaar de Franse ProTour-ploeg Française des Jeux om te gaan rijden voor de Pure Black Racing. Deze nieuwe continentale ploeg uit zijn eigen land hoopt in de toekomst tot te treden tot de hoogste divisie in het wielrennen en zo als eerste Nieuw-Zeelandse ploeg aan de start van de Tour de France te staan.

José Mendes
Een opvallende aanwinst voor het ProContinentale CCC Polsat-Polkowice. De grootste ploeg uit Polen heeft zich namelijk versterkt met een Portugees, genaamd José Joao Pimenta Costa Mendes. De 25-jarige Mendes komt over van het continentale LA-Rota dos Moveis, waarvoor hij dit jaar met name in de Vuelta a Castilla y Leon opviel door zich in de door Alberto Contador gewonnen konninginnerit goed staande te houden tussen de internationale toppers.

Bank BZG Professional Cycling Team
Krzysztof Jezowski moet dan weer vertrekken bij CCC. De 35-jarige Pool, in 2010 nog één van de kopmannen van de formatie, vervolgt zijn carrière bij het continentale Bank BZG Professional Cycling Team, de voortzetting van het huidige DHL-Author. Ook CCC-renners Tomasz Lisowicz en Jaroslaw Rebiewski trekken naar die ploeg. Opvallend detail is overigens dat Bank BZG een dochteronderneming is van de Rabobank.

Alessandro Bisolti
Het hing al langer in de lucht, maar Alessandro Bisolti heeft nu ook bevestigd dat hij in 2011 uitkomt voor Farnese Vini-Neri Sottoli, zoals ISD-Neri in komend seizoen zal heten. De 25-jarige Italiaan maakt de overstap van Colnago-CSF Inox. Zijn nieuwe werkgever liet op het trainingskamp van de ploeg alvast zien hoe het shirt van de ProContinentale-formatie er uit zal gaan zien.

D’Angelo & Antenucci
Het Italiaanse continentale team CDC-Cavaliere gaat in 2011 fuseren met het Japanse Nippo en zal voortaan bekend staan onder de naam D’Angelo & Antenucci-Nippo Corporation. Onder de nieuwkomers zijn onder meer de Argentijnse sprinter Ariel Maximilliano Richeze, die eerder nog in verband werd gebracht met Movistar, de Colombiaanse klimmer Miguel Angel Rubiano en de ervaren Italiaan Fortunato Baliani, in het verleden nog ritwinnaar en bergtruiwinnaar in de Giro d’Italia.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.