Wielertransfers 2011: Patxi Vila, Pardilla, Flaminia…
dinsdag 7 september 2010 om 12:04

Wielertransfers 2011: Patxi Vila, Pardilla, Flaminia…

Na afloop van de Tour de France, en al helemaal tijdens de Vuelta a España, nemen de transfergeruchten doorgaans flink in aantal toe. Ook krijgen renners al te horen of ze voor volgend jaar een contract verdiend hebben. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en -geruchten voor u op een rij.

Patxi Vila
Nadat zijn schorsing naar 18 maanden werd ingekort, mag Francisco Javier ‘Patxi’ Vila op 5 november weer koersen rijden. De 34-jarige klimmer zal volgend seizoen dan ook weer in het peloton te zien zijn, en wel in het shirt van de Italiaanse ProContinentale-ploeg Ceramica Flaminia.

Ceramica Flaminia
Naast het aantrekken van Vila heeft de ProContinentale Italiaanse ploeg nog drie nieuwe namen weten vast te leggen. Claudio Corioni (27) komt van De Rosa, waarvoor hij dit jaar derde werd in de vierde rit van de Settimana Coppi e Bartali. Zijn landgenoot Giuseppe de Maria (26) reed vorig jaar bij Amica Chips-Knauf, waarvoor hij dertiende in de Tour de Rijke werd. Nummer drie is de 21-jarige Alessandro Stocco, vierde in de GiroBio van dit jaar.

Nadat eerder Filippo Baggio, Edoardo Girardi en Enrico Rossi al bijtekenden, wist teammanager Roberto Marrone ook Paolo Bailetti en Cristiano Fumagalli langer aan de ploeg te verbinden, zo weet Tuttobiciweb.

Sergio Pardilla
Het is Team Movistar gelukt om Sergio Pardilla vast te leggen. De 26-jarige Spanjaard reed dit jaar in het tenue van CarmioOro-NGC enkele zeer sterke wedstrijden, waaronder de door hem gewonnen Vuelta a la Comunidad de Madrid (2.1). Het klimtalent voerde ook gesprekken met het nieuwe Geox, maar koos uiteindelijk voor het equipe van Eusebio Unzue, dat eerder al Beñat Intxausti en Xavier Tondo contracteerde.

David Tanner
Saxo Bank krijgt de komende twee seizoenen de beschikking over David Tanner. De 25-jarige Australiër komt van Fly V Australia, waarvoor hij een rit won in de Tour de Beauce en de Ronde van Utah. “Een fantastische volwassen en krachtige renner met een winnaarsinstinct en teammentaliteit”, zo typeert Bjarne Riis hem.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.