Wielertransfers 2012: Vacansoleil, Saxo Bank, Cammaerts, …
dinsdag 9 augustus 2011 om 18:56

Wielertransfers 2012: Vacansoleil, Saxo Bank, Cammaerts, …

Op 1 augustus ging de transfermarkt in de wielersport officieel open, en dus draait de transfermolen op volle toeren. Ook worden in deze periode steeds meer contracten gewoon verlengd. In de rubriek ‘Wielertransfers 2012’ geeft WielerFlits een overzicht van de laatste nieuwtjes en geruchten op transfergebied.

Vacansoleil-DCM
Het lijkt er op dat Vacansoleil-DCM na dit seizoen afscheid neemt van twee Italiaanse renners. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde CiclismoOnline moeten klimmer Santo Anza en sprinter Alberto Ongarato namelijk vertrekken bij de Nederlandse WorldTour-formatie. Anza rijdt dit seizoen voor het eerstvoor Vacansoleil, en werd vooral gehaald als knecht voor de later ontslagen Riccardo Ricco. Ongarato is al bezig aan zijn derde seizoen in Nederlandse dienst, en zou terecht kunnen bij Farnese Vini-Neri Sottoli. Eerder werd al bekend dat Jens Mouris (GreenEdge) en Michael Golas (Omega Pharma) na dit seizoen vertrekken bij Vacansoleil-DCM.

Saxo Bank-SunGard
Saxo Bank-SunGard heeft het contract van twee Deense renners verlengd, zo heeft de formatie van manager Bjarne Riis bekend gemaakt. Het gaat om Nicki Sørensen en Mads Christensen. Beide renners zijn nu tot eind 2013 gebonden aan de WorldTour-ploeg uit hun eigen land.

Lars Bak
Lars Bak is na de bekendmaking dat HTC-HighRoad ermee stopt op zoek naar een nieuwe ploeg, maar zal in ieder geval niet terugkeren bij Saxo Bank-SunGard. Dat heeft hij verteld tegenover Feltet.dk. Diezelfde website meldt dat de Deense hardrijder, nu nog knecht van Mark Cavendish, in 2012 wellicht naar de Belgische Lotto-ploeg trekt om André Greipel te helpen.

Edwig Cammaerts
Edwig Cammaerts rijdt volgend seizoen in Franse dienst. De Belg heeft namelijk een contract getekend bij het ProContinentale Cofidis. De 24-jarige Cammaerts komt over van Landbouwkrediet, waarvoor hij slechts één seizoen uitkwam. Cammaerts werd dit jaar verrassend vierde op het Belgisch wegkampioenschap en vijfde in de Tour de Wallonie.

Joan Horrach
Joan Horrach komt ook in 2012 uit voor het Katusha Team. Dat staat te lezen op de website van zijn Russische werkgever. De 37-jarige Spanjaard is bezig aan zijn derde seizoen bij Katusha, en is een belangrijke knecht van kopman Joaquin Rodriguez. In 2006 won Horrach een etappe in de Giro d’Italia.

Francesco Gavazzi
Francesco Gavazzi vertrekt na dit seizoen wellicht bij Lampre-ISD. De Italiaan, die gespecialiseerd is in heuvelop lopende sprints, zou volgens CiclismoOnline in de belangstelling staan van het Amerikaanse Team Garmin-Cervélo. Gavazzi won dit jaar onder meer een rit in de Ronde van het Baskenland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.