Wielertransfers 2016: Baška, Gogl, Minnaard, Veuchelen, ActiveJet…
Foto: Sirotti
dinsdag 20 oktober 2015 om 19:30

Wielertransfers 2016: Baška, Gogl, Minnaard, Veuchelen, ActiveJet…

Nu officieel een punt is gezet achter het Europese wielerseizoen, genieten de meeste renners van een welverdiende vakantie. Toch valt er op het transferfront nog wel het een en ander te beleven. Wie veranderden er de afgelopen dagen van team of bleven juist hun huidige ploeg trouw? WielerFlits zet het op een rijtje.

Erik Baška
Het contract lag al even klaar, maar nu zijn ook de handtekeningen gezet. Europees beloftenkampioen Erik Baška rijdt de komende twee seizoenen voor Tinkoff. De 21-jarige Slowaak, die de overstap maakt van AWT-Greenway, komt bij zijn nieuwe ploeg landgenoten Michael Kolar en Peter en Juraj Sagan tegen. Alle vier doorliepen ze hun opleiding bij Dukla Trencin-Trek.

Michael Gogl
Nog meer transfernieuws bij Tinkoff-Saxo (dat volgend seizoen zonder Saxo verder gaat). De 21-jarige Oostenrijker Michael Gogl heeft tijdens zijn stageperiode zoveel indruk gemaakt dat hij beloond wordt met een profcontract. Antwan Tolhoek slaagde eerder niet in die opzet, al vond hij wel onderdak bij Roompot http://www.procyclingstats.com/race/Tour_de_l_Eurometropole_2014-StartlistOranje Peloton.

Marco Minnaard- Foto: Sirotti

Marco Minnaard- Foto: Sirotti

Marco Minnaard en Frederik Veuchelen
Een treetje lager heeft ook Marco Minnaard zekerheid over volgend seizoen. De 26-jarige Nederlander heeft zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert met een jaar verlengd. Bij die ploeg begon hij in 2014 zijn profcarrière. “Ik hoop volgend jaar nog betere klassementen te rijden”, zegt hij in een persbericht. Minnaard werd dit seizoen 28e in de Ronde van Zwitserland.

Ook Frederik Veuchelen blijft bij de Belgische ProContinentale formatie. Voor de 37-jarige Vlaming wordt het al zijn dertiende jaar als prof. Veuchelen reed eerder onder meer jarenlang voor het Nederlandse Vacansoleil.

Simone Ponzi
Simone Ponzi rijdt volgend seizoen in Poolse dienst. De 28-jarige Italiaan verlaat Southeast en tekent een tweejarige verbintenis bij CCC Sprandi Polkowice. Ponzi, tweevoudig winnaar van de GP Nobili, reed in het verleden op WorldTour-niveau bij Astana, Liquigas en Lampre. Ponzi neemt de plaats in van Grega Bole, die bij CCC zal vertrekken.

Simone Ponzi- Foto: Sirotti

Simone Ponzi- Foto: Sirotti

ActiveJet
Een andere Poolse formatie, ActiveJet, hoopt volgend seizoen op ProContinentaal niveau uit te mogen komen. De ploeg haalde met Jonas Koch in ieder geval de zoveelste versterking binnen. De 22-jarige Duitser won dit seizoen een etappe en het puntenklassement in de Ronde van de Toekomst. ONE Pro Cycling, dat ook aast op een ProContinentale licentie, heeft eveneens een nieuwe renner. De 26-jarige Australiër Glenn O’Shea gaat voor de Britse ploeg rijden.

Nippo-Vini Fantini
Japans kampioen Kazushige Kuboki mag zich volgend seizoen proberen te bewijzen op ProContinentaal niveau. De 26-jarige renner, die in eigen land reed voor Team UKYO, is volgens VeloPro vastgelegd door Nippo-Vini Fantini. In het kielzog van Kuboki komt ook zijn landgenoot Shinishi Fukushima mee. De 42-jarige oud-renner komt de technische staf versterken.

Vrouwenwielrennen

Bij de vrouwen is er goed nieuws voor Demi de Jong. De 20-jarige wielrenster ziet haar contract bij Boels-Dolmans met een jaar verlengd worden. De Jong werd dit jaar in Emmen Nederlands kampioene bij de beloften vrouwen. Ook contractverlengingen bij Orica-GreenEDGE. De Australische rensters Gracie Elvin en Amanda Spratt zetten hun krabbel onder een nieuwe eenjarige verbintenis.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2015 19:42
Gogl leek mij toch de minste van de 3 stagiairs. Tinkoff lijkt toch ook wat door zijn geld heen; met Baska en Gogl als 25e en 26e renner, nadat eerder Petrov alsnog mocht blijven.
20 oktober 2015 19:49
Mee eens, het team van vorig jaar lijkt meer kwaliteit kwijt geraakt te zijn dan erbij komt. Baska en Gogl lijken me niet renners die volgend jaar gaan presteren. En Blythe gaat je ook geen overwinningen opleveren.
20 oktober 2015 21:13
Het gerucht gaat ook dat Tinkoff er mee stopt na volgend seizoen. Als dat waar is, kan ik me goed voorstellen dat toppers liever niet tekenen maar voor meer zekerheid kiezen bij een andere ploeg.
20 oktober 2015 22:08
Toch ook wel een opvallende transfer van Ponzi om eerlijk te zijn. Reed een goed najaar voor Southeast, maar lijkt nergens echt te kunnen aarden. Nu weer voor twee jaar naar CCC...
20 oktober 2015 22:13
CCC grote kanshebber Giro. Bole iemand?
20 oktober 2015 22:47
Baska lijkt me een goeie transfer voor Tinkoff, Ponzi als opvolger voor Rebellin :)
21 oktober 2015 00:16
@DayerQuintana: Ponzi als opvolger van Bole; die weer naar Nippo schijnt terug te keren.
21 oktober 2015 00:59
maar…. Minnaard… is toch een….. Zeeuw???? Waarom rijdt hij niet voor de Zeeuwse Ploeg??
21 oktober 2015 13:00
Vraagje stopt Rebellin?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.