Wielertransfers 2016: Mark Cavendish, Sacha Modolo, Richie Porte…
foto: Sirotti
zaterdag 11 juli 2015 om 10:57

Wielertransfers 2016: Mark Cavendish, Sacha Modolo, Richie Porte…

De Tour de France is inmiddels in al zijn hevigheid losgebarsten en dat betekent ook dat de transfermarkt langzaam weer op gang komt. De geruchtmolen maalt dan ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje.

Mark Cavendish
In Fougères boekte Cavendish zijn 26e etappeoverwinning in de Tour de France. De 30-jarige Brit loopt uit zijn contract bij Etixx-Quick-Step en vertelde in Vive le Vélo nog dat hij wilde blijven bij de ploeg van Patrick Lefevere, maar de mannen van The Cycling Podcast weten beter. MTN-Qhubeka en Trek Factory Racing liggen op de loer.

Lefevere heeft de onderhandelingen over een nieuw contract van zijn Britse raspaardje nog niet geopend, en daar probeert MTN-Qhubeka gebruik van te maken. Om de transfer van Cavendish te bekostigen zal de Afrikaanse formatie meer geld moeten vrijmaken. De ploeg verwacht echter dat zijn komst nieuwe renners, stafleden en een co-sponsor op zal leveren. Een vertrek van Matthew Goss bij MTN-Qhubeka ligt ook voor de hand, volgens TCP.

foto: ANSA/DANIEL DAL  ZENNARO

Sacha Modolo – foto: ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

Zdenek Stybar
Het is nog onzeker of Cavendish bij Etixx-Quick-Step blijft, maar Zdenek Stybar lijkt de Belgische formatie wél trouw te blijven. Volgens Het Laatste Nieuws  heeft de Tsjech, die eerder deze Tour al een etappe op zijn naam schreef, een mondelinge overeenkomst met Etixx-Quick-Step.

Sacha Modolo en Niccolo Bonifazio
Volgens The Cycling Podcast zou Etixx-Quick-Step bovendien wel oren hebben naar de diensten van Sacha Modolo. De spurter van Lampre-Merida, wiens contract eind dit seizoen afloopt, is volgens zijn manager Alex Carera echter enkel in gesprek met zijn huidige werkgever over een verlenging van het contract. Een eventuele verbintenis bij de Belgische equipe noemt Carera ‘voorbarig’. Ook een mogelijke overstap van Niccolo Bonifazio naar Trek Factory Racing ontkent Carera voorlopig tegenover TuttobiciWeb.

Richie Porte
BMC heeft beet. De Amerikaanse ploeg zal – zodra dat mag – bekendmaken dat Richie Porte zich verbonden heeft aan het team. Ook dit wordt gemeld door The Cycling Podcast. De vraag is niet óf, maar wanneer naar buiten wordt gebracht dat Sky en de Australiër de samenwerking beëindigen. Porte is ongelukkig geweest in zijn rol als klassementskopman bij de Britse ploeg en wil uit de schaduw stappen van Chris Froome. BMC is op haar beurt op zoek naar een extra klimkopman naast de huidige leider, Tejay van Garderen.

John Gadret - foto: Sirotti

John Gadret – foto: Sirotti

John Gadret
Het huwelijk tussen Movistar en John Gadret zal niet langer dan twee seizoenen duren. De Fransman krijgt geen contractverlenging bij zijn Spaanse werkgever, aldus L’Équipe. De 36-jarige coureur kwam voor zijn Movistar-periode acht jaar uit voor AG2R La Mondiale.

Jérôme Pineau
In navolging van zijn vriend en landgenoot Sylvain Chavanel zal ook Jérôme Pineau zijn koffers pakken bij IAM Cycling na dit seizoen. De Fransman meldt dit zelf op zijn Twitter-pagina. De ervaren renner maakte twee jaar deel uit van de selectie van de Zwitserse formatie.

Arnold Jeannesson
Na zes jaar gaat FDJ niet verder met Arnold Jeannesson. De Franse krant L’Équipe weet te melden dat ook hij geen handtekening zal zetten onder een nieuw contract. De 29-jarige renner wacht nog altijd op zijn eerste profzege in acht jaar profwielrennen.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2015 11:13
Waarom zou Cav in hemelsnaam naar MTN willen?? Zie in Porte ook geen echte klassementskopman trouwens
11 juli 2015 11:21
Cavendish naar Trek en dat terwijl Trek heeft aangegeven versterkingen te willen halen voor Mollema. Bij Trek kan er natuurlijk wel behoorlijk wat geld vrij komen als Cancellara er na dit seizoen een streep onder zijn carrière zet. Als Cavendish naar Trek zou gaan is dat natuurlijk wel het einde voor de van Poppels.
11 juli 2015 11:23
Jeannesson schijnt wat angstig te zijn in het peloton sinds dit seizoen, meende ik ergens gelezen te hebben.
11 juli 2015 11:27
Van Garderen zal ook niet staan te trappelen met de komst van Porte.
11 juli 2015 11:31
Porte kan nooit de rol van schaduwkopman spelen in de grote rondes. Rittenkoersen van een week daar moet je hem voor halen. Zijn Giro was niet best en de tour lost hij ook vrij snel.
11 juli 2015 11:32
Zou raar zou dat nog niet eens zijn Cavendish naar MTN, Bij MTN zal hij in zowat alle koersen kopman zijn en de hele ploeg die dan voor hem zal rijden.
Mochten Cavendish, Uran en Kwiatkowski weggaan bij Etixx, wordt de ploeg opeens wel een stukje minder (en goedkoper). Benieuwd wie Etixx dan voor hun in de plaats haalt.
11 juli 2015 11:37
Porte kan in een grote ronde zeker beter dan wat hij tot nu toe liet zien.
11 juli 2015 11:43
Ik denk dat Cav gewoon bij Etixx zal blijven. Of ze moeten al een echte topper willen halen ter vervanging van Uran. Maar wie dan?

Als Cav naar Trek zou gaan wordt wel de kans groter dat de broertjes van Poppel naar TLJ komen.
11 juli 2015 11:44
@albertoo beste resultaat tot nu toe 7e in Giro 2010 tussen illustere namen als Vino en Carlos Sastre.. Waarom laat hij het dan niet zien?
11 juli 2015 11:49
@MooieMario
Beetje een Spilak!
11 juli 2015 11:50
Porte wil gewoon de Giro weer rijden heeft ie al aangegeven dus daar zal Van Garderen voorlopig geen last van hebben.

En Porte is voorlopig degene die dit jaar het meeste rondjes gewonnen heeft, op WT niveau ook, dus geen klassementsrenner..?
11 juli 2015 11:51
Iedereen kijkt bij Porte veel te prestatiegericht. In al zijn grote rondes waar hij als kopman startte, had hij altijd iets voor. Als je zo goed bent in de wedstrijden van een week dan ben je ook zo goed in grote rondes. Het enige waar hij nog aan moet werken is het mentale aspect, want ik vind dat hij nogal snel het kopje laat hangen als er iets is misgegaan.

Die Franse renners zie ik wel ergens onder contract komen, desnoods bij Bretagne. Wat zou het gaaf zijn moest Cavendish naar MTN vertrekken.
11 juli 2015 11:52
@Sonny
Omdat hij bij Sky uitgemergeld rondrijdt. In de Giro waar hij zevende werd, stond hij juist een paar kilo te zwaar, wat hem meer weerstand en herstel opleverde. Dit jaar was hij al in januari in vorm, en won hij 'even' Catalonië en Parijs-Nice.(sowieso al een topprestatie) Om dan nog een hele Giro goed te zijn is te veel gevraagd. Het hele podium van die wedstrijd bestond uit renners voor wie dat de eerste piek was.
11 juli 2015 11:56
Het is dat de dreinende Kittel nog een doorlopend contract heeft, anders zou hij weleens een optie kunnen zijn om Cavendish te vervangen om met zijn vriend T. Martin in een team te kunnen rijden....
11 juli 2015 11:59
Porte kreeg daar natuurlijk een bonus van tien minuten in die Giro van 2010.

http://www.procyclingstats.com/race.php?id=107242
11 juli 2015 12:01
@Koel ik denk dat dit nog de grote vraag wordt. Als Lefevere inderdaad volgens jaar Kittel en eventueel Degenkolb wilt halen, dan zal hij Cav maar een 1 jarig contract voor willen leggen, en dan is de vraag of Cav daarmee akkoord zou willen gaan. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat aflopen.
11 juli 2015 12:08
Einde carrière Goss?
11 juli 2015 12:09
Zie jij Kittel en Degenkolb vertrekken dan Rahimns?

Dacht dat ze juist zo op hun plekken waren daar.
11 juli 2015 12:11
@WCEendt dat lijkt me iets te voorbarig, misschien richting een Australische procont. ploeg. Drapac of zo
11 juli 2015 12:13
@Fernandi als je me het een jaar geleden had gevraagd had ik nee gezegd. Maar het feit dat Tony aangeeft graag met elkaar in ploeg te willen rijden, het feit dat Kittel echt verbolgen was dat hij niet naar de tour mocht en het feit dat er erg lang gewacht wordt om Cav een nieuw contract aan te bieden ... op dit moment geef ik het een 50/50 kans dat in ieder geval Kittel overstapt, mocht daar dus de mogelijkheid tot zijn.
11 juli 2015 12:17
@rahimns
Degenkolb lijkt mij nog twijfelachtig. Hij is de onbetwiste man voor de klassiekers, bij Lefevere moet hij het maar afwachten, daarnaast telt natuurlijk ook dat hij nu in een Duits team zit.
Ik heb wel het gevoel dat Kittel op een breuk aanstuurt...!
11 juli 2015 12:23
Zou TLJ Jeannesson niet kunnen oppikken, goede knecht in de bergen kunnen ze wel gebruiken. Ben benieuwd wat er met Goss gaat gebeuren, was altijd een van mn favoriete sprinters. Vooral die lead-outs voor Cav in 2010 in de Vuelta waren de ziekste lead-outs ooit.
11 juli 2015 12:23
@koos1
Dan kunnen ze in alle koersen voor Boonen rijden :p
Ik denk wel dat een eventuele komst van Cavendisch naar MTN een hindernis zou kunnen zijn voor het Afrikaanse talent, wat toch een beetje het punt van de ploeg is.
11 juli 2015 12:37
@rahimns
Kittel en Degenkolb liggen nog vast tot eind 2016 dus die kans is echt nihil. Ik denk eerder dan Martin in 2017 voor Giant rijdt dan Kittel en Degenkolb voor EQS. Alle drie de renners willen heel graag het wielrennen weer op de Duitse kaart zetten.

EQS heeft natuurlijk al die Colombiaanse sprinter aangetrokken voor volgend seizoen.

Kittel kan dan wel gefrustreerd zijn dat hij niet mee mocht naar de Tour maar zal achteraf misschien wel inzien dat het beter was. Hij had alleen gisteren een kans gehad op een overwinning. Op Neeltje Jans was hij er allang afgereden.
11 juli 2015 13:41
Indien TLJ een goede sprinter wil aantrekken, voila, hier staan ze!! Bonifazio, Modolo en Cavendish zijn sprinters die gelijk garant staan voor overwinningen komend seizoen!!!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.