Wielertransfers 2019: Brändle, Covi, Bonifazio, Reichenbach, Cofidis
foto: Marcel Koch
dinsdag 28 augustus 2018 om 19:30

Wielertransfers 2019: Brändle, Covi, Bonifazio, Reichenbach, Cofidis

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Matthias Brändle

Matthias Brändle maakt de overstap van Trek-Segafredo naar Israel Cycling Academy, een transfer die al langere tijd gonsde in het geruchtencircuit. De 28-jarige Oostenrijkse tijdritspecialist vertrekt daarmee na twee seizoenen bij de Amerikaanse WorldTour-formatie. Eerder kwam hij onder meer vier jaar uit voor IAM Cycling. Brändle is bekend van zijn succesvolle aanval op het werelduurrecord in 2014 (51,852 km), waarmee hij op de wielerbaan van Aigle het record van Jens Voigt uit de boeken reed. “Voor mij is dit geen stap terug”, zei Brändle. “Het is meer een kans om opnieuw te schitteren en vaker te koersen in Frankrijk en België, waar ik de afgelopen jaren mooie resultaten heb geboekt.”

Alessandro Covi

Nadat eerder bekend werd dat Alessandro Covi mag stage lopen bij UAE Emirates, werd nu bekend dat de Italiaan een contract heeft getekend bij de ploeg uit de World Tour. Maar de verbintenis gaat pas in het seizoen 2020 in. Dat schrijft CyclismActu. De 19-jarige Covi won eerder deze maand de zesde etappe in de Tour de l’Avenir.

Niccolò Bonifazio

Niccolò Bonifazio verruilt na dit seizoen Bahrain Merida voor Direct Energie, de nieuwe ploeg van onze landgenoten Pim Ligthart en Niki Terpstra. De 24-jarige Italiaanse sprinter reed twee seizoenen voor Bahrain Merida; daarvoor kwam hij uit voor Trek-Segafredo en Lampre-Merida. Hij won in het verleden de GP Lugano (2015) en de Coppa Agostoni (2014) en was al eens vijfde in Milaan-San Remo (2015). Dit jaar staat zijn zegeteller pas op één, nadat hij de beste was in de openingsrit van de Ronde van Kroatië.

Sebastien Reichenbach

Groupama-FDJ heeft het contract van Sebastien Reichenbach (29) met twee jaar verlengd. Daardoor rijdt de Zwitserse klimmer tot zeker eind 2020 voor de Franse WorldTour-formatie, waarvoor hij sinds 2016 uitkomt. Daarvoor koerste hij voor IAM Cycling en het continentale Atlas Personal-BMC. Reichenbach boekte zijn tot op heden enige profzege in 2013, in de Trofeo Matteotti. Dit jaar eindigde hij onder meer op de vierde plaats in het eindklassement van La Route d’Occitanie. Ook reed hij de Giro d’Italia, zijn vijfde grote ronde in zijn carrière.

Filippo Fortin

Cofidis heeft Filippo Fortin aangetrokken voor het komende seizoen. De 29-jarige Italiaan komt over van het continentale Felbermayr-Simplon Wels en moet bij de Franse formatie de lead-out voor de massasprints versterken. Hij won dit jaar al in de Poolse rittenkoers Szlakiem Walk Majora Hubala en in de Czech Cycling Tour. “Ik ben blij dat ik in Frankrijk ga koersen voor een ploeg die haar sporen al heeft verdiend. Ik zal gaan werken voor Christophe Laporte en Nacer Bouhanni in de voorbereiding op hun sprints. Mijn doel is de kopmannen helpen en wie weet krijg ik ook zelf wel eens mijn kans.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2018 19:44
Die Bonifazio is ook wel een beetje de h%$r van het peloton aan het worden zo he. Maar ben wel benieuwd, rap mannetje maar komt er nog te weinig uit.
28 augustus 2018 20:05
Reichenbach, door sommigen genoemd als mogelijke aanwinst bij Sunweb, blijft dus waar ie zit.
28 augustus 2018 20:17
Eerste Italiaan bij Cofidis?
    28 augustus 2018 20:30
    Cristian Moreni, Leonardo Bertagnolli, Guido Trentin, Massimo Lelli en Angelo Lopeboselli hebben er ook nog voor gereden, wel allemaal behoorlijk lang geleden. En er rijdt nu zelfs een Italiaanse stagiair bij de ploeg.
28 augustus 2018 20:41
Benieuwd wanneer Sunweb met de versterking komt. Lachlan Morton heeft ook nog geen contract voor volgend jaar. Misschien ook nog wel een interessante renner voor Sunweb
28 augustus 2018 23:27
Fortin werkte in het verleden bij Tirol Cycling ook samen met ploegleider Damiani. Die weten dus precies wat ze aan elkaar hebben. Goede sprinter die weleens de ontbrekende schakel kan zijn voor Nacer in zijn sprinttrein.
Daarnaast komt Zico Waeytens ook voor de sprinttrein. En sprint talent Damien Touzé. Maar die zal wellicht meer in het klassieker werk gaan koersen.
    28 augustus 2018 23:29
    De vraag is of je inmiddels niet van "sprinttrein voor Laporte" moet spreken itt Bouhanni
    29 augustus 2018 10:41
    Volgens de woorden van Fortin zelf in Italiaanse en Franse media zal hij voor Bouhanni gaan werken. Waeytens en Touzé passen qua kwaliteit ( Franse en Belgische voorjaarskoersen) ook beter bij Laporte.

    Off-topic: Heb Fortin via zijn Instagram gevraagd of zijn eigen vaste lead-out man Mathias Krizek ook met hem mee komt naar Cofidis net zoals ze samen van Tirol naar Felbrmayr gingen. Zijn antwoord was "I hope". Dus wie weet ....
29 augustus 2018 05:43
Brändle had ik ook wel wat gevonden, maar de tendens blijft toch dat grote motoren uit de WT voor kleinere ploegen kiezen waar ze een eigen kans denken te krijgen.
29 augustus 2018 10:47
Opmerkelijke stap van Brandle, hij lijkt me toch wel goed genoeg voor een plek bij een WT team

Om te reageren moet je ingelogd zijn.