Wielertransfers 2020: Merlier, Benoist, Pellaud
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2019 om 12:28

Wielertransfers 2020: Merlier, Benoist, Pellaud

In de rubriek ‘Wielertransfers 2020’ zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Simon Pellaud, Tim Merlier en Antoine Benoist.

Merlier naar wegploeg Corendon-Circus
Tim Merlier vervoegt per direct de rangen van Corendon-Circus voor het restant van het wegseizoen. De Oost-Vlaming, die niet voor de formatie het veld in zal duiken, krijgt de kans om weer UCI-koersen te rijden en daarnaast hoopt hij zich gedegen voor te kunnen bereiden op het veldritseizoen.

“De voorbije weken moest ik mij door omstandigheden beperken tot wedstrijden in het kermiscircuit. De opluchting is groot dat ik nu opnieuw kan meespelen op UCI-niveau. Anderzijds krijg ik nu ook de ideale kans om mij degelijk voor te bereiden op aankomend veldritseizoen”, luidde de reactie van een verheugde Merlier.

Tim Merlier – foto: Cor Vos

Ook Benoist naar Corendon-Circus
Vanaf 1 augustus rijdt ook de Fransman Antoine Benoist als stagiair in de kleuren van Corendon-Circus. Benoist komt nog in actie op de weg en de winnaar van brons bij de WK veldrijden in Bogense zal daarna het veld in duiken. Benoist tekende al een profcontract voor 2020 en 2021.

“Uiteraard ben ik erg blij met deze stap naar de profwereld. Het is voor mij een absolute eer om de trui van Corendon-Circus te mogen dragen. Ik zal er dan ook alles aandoen om deze kans met beide handen te grijpen”, aldus de Fransman in het perspraatje van de ploeg.

Antoine Benoist – foto: Cor Vos

Gianni Savio bouwt met Pellaud aan toekomst
Na een succesvol verlopen Giro d’Italia lijkt het er sterk op dat Mattia Cattaneo en Fausto Masnada naar een andere ploeg zullen verkassen. Maar dat betekent niet dat ploegbaas Gianni Savio stilzit. Integendeel: “We zijn ook voor volgend jaar een competitief team aan het opzetten”, laat Savio weten. 

Een van de renners die wordt aangetrokken is Simon Pellaud. De Italiaanse ProContinentale ploeg maakte zijn komst vanaag bekend. De Zwitser, van 2014 tot en met 2016 actief bij IAM Cycling maar sindsdien rijdend op continentaal niveau, won dit jaar de Tour de la Mirabelle en de Fleche Ardennaise. Ook won hij de eerste etappe van de Tour du Loir et Cher E Provost.

Simon Pellaud reed in het verleden voor IAM Cycling – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.